ODBIJA GODIŠNJU APANAŽU U IZNOSU OD 1,6 MILIONA EVRA: Holandska PRINCEZA vraća uplaćeni novac
Holandska prestolonaslednica princeza Amalija, Foto: Printscreen/youtube

vesti

ODBIJA GODIŠNJU APANAŽU U IZNOSU OD 1,6 MILIONA EVRA: Holandska PRINCEZA vraća uplaćeni novac

Princeza je juče obaveštena da je položila sve ispite za kraj srednje škole i sada planira da uzme godinu dana pauze pre početka studija

Objavljeno: 18:48h

kako je saopšteno, holandska prestolonaslednica princeza Amalija odlučila je da narednih nekoliko godina neće prihvatiti svoju apanažu od oko 1,6 miliona evra godišnje na koju ima pravo od kad napuni 18 godina u decembru.

Princeza je danas poslala rukom napisano pismo holandskom premijeru Marku Ruteu u kome ga obaveštava o toj odluci. Ona je rekla da će vratiti novac, koji će i dalje biti uplaćivan na njen račun, dok je još student.

Uplate se sastoje od oko 300.000 evra direktno princezi i 1,3 miliona evra za pokrivanje troškova osoblja i drugih troškova.

Princeza je juče obaveštena da je položila sve ispite za kraj srednje škole i sada planira da uzme godinu dana pauze pre početka studija.

"Osećam se neprijatno dok mogu da ponudim toliko malo za uzvrat i kada je drugim studentima toliko mnogo teže, posebno u ova neizvesna korona vremena", napisala je princeza.

Premijer Rute joj je u odgovoru čestitao na maturiranju i rekao da razume i ceni njenu odluku.

Potez je usledio u vreme pada popularnosti kralja u Holandiji. Amalijini roditelji kralj Vilem-Aleksander i kraljica Maksima oštro su kritikovani prošle nedelje kada su odveli porodicu na odmoru u svoju kuću u Grčkoj u jeku pandemije korona virusa. Porodica je skratila boravak i brzo se vratila u Holandiju i kada su se pojavile kritike.

U video poruci posle povratka u oktobru prošle godine kralj Vilem-Aleksander je poručio naciji "Boli nas što smo izneverili vaše poverenje u nas".

Tim odmorom nisu prekršili restrikcije oko korona virusa ali je usledio samo nekoliko dana pošto je holandska vlada uvela delimični lokdaun u nastojanju da zaustavi rast broja inficiranih.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media