GRAD SARI PUL POD OPSADOM TALIBANA: Sve je u BLOKADI, veze u PREKIDU
Talibani, Foto: EPA/GHULAMULLAH HABIBI

vest

GRAD SARI PUL POD OPSADOM TALIBANA: Sve je u BLOKADI, veze u PREKIDU

Poslednje informacije govore da su bazu u okrugu Gosfandi zazuzeli Talibani i da jedino policija pruža otpor

Objavljeno: 19:02h

Prema vestima koje se šire na društvenim mrežama, grad Sari Pul kao i istoimena provinicija nalazi pod opsadom Talibana koji su blokirali grad i čekuje se uskoro njegov pad u ruke islamista.

Dobro upućeni u zbivanja u Avganistanu su poečli da optužuju centralnu vladu u Kabulu da su igonorisali situaciju u Sari Pulu, zbog čega su branioci grada, koa i ljudi izgubili duh otpora i da postoji velika mogućnost da Talibani u narednim danima zauzmu grad.

Prema poslednjim informacijama veze grada sa ostalim provincijama i Kabulom su u prekidu i informacije o tome šta se dešava je nemoguće saznati, zato postoji veliki broj glasina i neproverenih priča.

Poslednje informacije govore da su bazu u okrugu Gosfandi zazuzeli Talibani i da jedino policija pruža otpor, kao i da je palata guvernera pod kontrolom vladinih snaga, a sve ostalo zauzeli su Talibani.

Posle 1. maja ove godine kada je krenulo povlačenje američkih snaga i jednica ostalih članica NATO iz Avganistana militantni islamistički pokret Talibani, koji nisu poraženi ni posle 20 godina sukoba od dolaska američke vojske i snaga NATO u ovu azijsku zemlju, krenuli su u ofanzivu i zauzeli više vojnih baza, sela i gradova. Talibani su pri tome zaplenili ogromnu količinu vojne opreme.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.