DVE DRŽAVE EU PRED SUDOM! Evropska komisija staje na put unosnoj praksi, dokumenta će postati nedostupna
Evropska komisija, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

EVROPSKA KOMISIJA

DVE DRŽAVE EU PRED SUDOM! Evropska komisija staje na put unosnoj praksi, dokumenta će postati nedostupna

Danas je Komisija poslala obrazloženo mišljenje Kipru zbog toga što nije u potpunosti odgovorio po zahtevu EU, a zemlja ima dva meseca da obavesti o merama preduzetim u skladu sa zakonima EU

Objavljeno:

Evropska komisija danas je nastavila pravni postupak protiv Kipra i Malte zbog prakse davanja državljanstva za novac, koji bi na kraju mogao da dovede do toga da dve države završe na sudu i budu novčano kažnjene

EK je protiv Kipra i Malte pokrenula prekršajne postupke zbog prakse davanja državljanstva stranim investitorima, tzv "zlatog pasoša“, u oktobru prošle godine, kada su im poslata zvanična pisma obaveštenja uz rok od dva meseca da odgovore.

Danas je Komisija poslala obrazloženo mišljenje Kipru zbog toga što nije u potpunosti odgovorio po zahtevu EU, a zemlja ima dva meseca da obavesti o merama preduzetim u skladu sa zakonima EU ili će se suočiti sa sudskim procesom.

„Iako je Kipar ukinuo sporni sistem i prestao da prima nove prijave 1. novembra 2020. godine, nastavlja se obrada zahteva koji su na čekanju“, navodi se u saopštenju Komisije, prenosi Rojters.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.