ZAHAROVA PROGOVORILA O RATKU MLADIĆU: Njene reči odjekuju svetom!
Zaharova, Foto: Printskrin

PORUKA JASNA

ZAHAROVA PROGOVORILA O RATKU MLADIĆU: Njene reči odjekuju svetom!

Odluka je ponovo pokazala da je rad medjunarodnih mehanizama u procesuiranju krivih za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu gradjanskog rata u praksi pristrasan u odnosu na jednu od strana

Objavljeno: 14:50h

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da presuda protiv Ratka Mladića svedoči o pristrasnosti Haškog tribunala i da njegova odluka predstavlja licemerje.

"Odluka je ponovo pokazala da je rad medjunarodnih mehanizama u procesuiranju krivih za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu građanskog rata u praksi pristrasan u odnosu na jednu od strana", navela je Zaharova u pisanoj izjavi. Po njenim rečima, odluka izgleda "licemerno", ako se uzmu u obzir odluke suda kada je reč o Antie Gotovini, Ramušu Haradinaju i Naseru Orliću.

Zaharova je navela da su tokom suđenja bila ugrožena osnovna prava Mladića, i da je narušeno njegovo pravo na medicinsku pomoć. Ona je dodala da Mladićevom pravnom timu nije saopštavana puna i adekvatna informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

"Smatramo da Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu treba što pre da završi svoje aktivnosti kako bi se ova sramotna stranica u istoriji međunarodnog prava što pre okrenula", rekla je Zaharova.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.