IRAK: Pušten na slobodu komandant iračke milicije
Ilustracija, Foto: EPA/JAWAD JALALI

oslobođen

IRAK: Pušten na slobodu komandant iračke milicije

Pristalice su Musleha dočekale zagrljajima i poljupcima na centralnom bagdadskom mostu Jadrija

Objavljeno:

Komandant iračke milicije Kasim Mahmud Musleh čije je hapšenje prošlog meseca izazvalo neslaganje između vlade i paravojnih grupa oslobođen je danas nakon što je sudija naložio njegovo puštanje.

Oslobađanje Kasima Mahmuda Musleha usledilo je kada je iranski general Esmail Gani, šef ekspedicionih snaga Kvads Fors, stigao u Bagdad kako bi se sastao sa političkim liderima i liderima milicije, rekla su dva šiitska politička zvaničnika, preneo je AP.

Zvaničnici su rekli da će sastanak biti usmeren na tekuće tenzije između vlade i nekih grupa milicije povezanih s Iranom nakon Muslehovog hapšenja.

Pristalice su Musleha dočekale zagrljajima i poljupcima na centralnom bagdadskom mostu Jadrija nakon puštanja, fotografišući se sa njim kako bi to proslavili.

Dvojica iračkih zvaničnika rekla su da je Musleh pušten u 8 sati ujutro i da se vratio u Karbalu, na jugu Iraka, njegov rodni grad, gde su ga pristalice, takođe, pozdravile.

Musleh je šef Snaga narodne mobilizacije u provinciji Anbar.

Uhapšen je 27. maja zbog optužbi za terorizam nakon sudske istrage, a njegovo puštanje na slobodu naložio je istražni sudija, kome su poslati spisi predmeta, rekla su dva neimenovana iračka zvaničnika.

Oni su istakli da je puštanje zasnovano na nedovoljnom broju dokaza.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.