BAT DOBIO PRIZNANJE ZA EKOLOŠKI OSVEŠĆENU KOMPANIJU: Do 2025. će koristiti 30 odsto reciklirane vode!
"Postići ćemo ugljeničnu neutralnost do 2050", Foto: Profimedia

titula lidera

BAT DOBIO PRIZNANJE ZA EKOLOŠKI OSVEŠĆENU KOMPANIJU: Do 2025. će koristiti 30 odsto reciklirane vode!

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje predstavljaju ključni deo BAT-ove korporativne strategije za izgradnju bolje budućnosti za sve, kroz smanjenje uticaja svog poslovanja na zdravlje.

Objavljeno: 12:46h

Međunarodni poslovni list "Fajnenšl tajms" (Financial Times) dodelio je kompaniji "Britiš amerikan tabako" (BAT), koja posluje i u Srbiji, titulu lidera za zaštitu klime (Climate Leader) među evropskim kompanijama, objavio je danas BAT.

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje predstavljaju ključni deo BAT-ove korporativne strategije za izgradnju bolje budućnosti za sve, kroz smanjenje uticaja svog poslovanja na zdravlje i kreiranje većeg izbora proizvoda smanjenog rizika za potrošače, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je BAT u svom najnovijem izveštaju o održivom poslovanju (ESG izveštaj o ekološkom, društvenom i korporativnom upravljanju za 2020. godinu) obvezao da će postići ugljeničnu neutralnost u čitavom svom lancu vrednosti do 2050.

Uz smanjenje ugljeničnog zagađenja, kompanija je postavila cilj da do 2025. godine počne da koristi 30 odsto reciklirane vode, kao i da će u istom vremenskom periodu sertifikovati 100 odsto svojih proizvodnih lokacija sertifikatom Saveza za upravljanje vodama.

Na ovaj način kompanija ulaže i u podizanje standarda održivog poslovanja, a priznanje "Fajnenšl tajmsa", kako je ukazano, samo je jedno u nizu brojnih priznanja za napore koje kompanija ulaže u društveno odgovorno poslovanje.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.