POLICAJCI PILI PIVO, PA IM SINULA GENIJALNA IDEJA: Evo kako su uhapsili 800 ljudi!
Policija, Foto: Printscreen

akcija

POLICAJCI PILI PIVO, PA IM SINULA GENIJALNA IDEJA: Evo kako su uhapsili 800 ljudi!

Međunarodna policijska operacija nazvana je “Trojanski štit” (Ironside) a u njoj su pored Europola i policija 16 država učestvovali i američki FBI, te policijske snage Australije i zemalja Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka

Objavljeno:

U ogromnoj raciji u Australiji, nekih 4000 policajaca pohvatalo je gangstere koje su pratili 18 meseci uz pomoć aplikacije ANOM, a slične akcije organizovane su i u SAD i Britaniji.

Međunarodna policijska operacija nazvana je “Trojanski štit” (Ironside) a u njoj su pored Europola i policija 16 država učestvovali i američki FBI, te policijske snage Australije i zemalja Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka.

FBI je tajno, uz pomoć tehnoliških magova, razvio aplikaciju za koju su kriminalci verovali da je bezbedna, ali je zapravo bila "trojanski konj" i sve njihove poruke preusmeravala je u ruke FBI specijalnih agenata i Australijske federalne policije AFP.

Aplikacija, koju su po podzemlju proširili policijski doušnici, stigla je do narko bosova željnih da budu "influenseri". Umesto širenja posla, moći i uticaja, policijske snage pohvatale su mafijaše uključujući i najtraženijeg čoveka u Australiji, Hakana Ajika.

Više od 12.000 telefona je "kompromitovano" ANOM-om, a te telefone je koristilo 300 krimi bandi u preko 100 zemalja.

Aplikacija se tako infiltrirala u mafiju, trijade, bajkerske bande koje su toliko verovale tehnologiji da se nisu ni trudile da prikriju fotografije ogromnih količina droge i način na koji su ih prenosile, uključujući francusku diplomatsku torbu koja je navodno korišćena za prebacivanje kokaina iz Kolumbije.

Bonus video:

BEOGRADSKA POLICIJA UHVATILA DOVITLJIVOG DILERA: Drogu krio ispod bankine na auto-putu za Novi Sad (VIDEO)
00:34

BEOGRADSKA POLICIJA UHVATILA DOVITLJIVOG DILERA: Drogu krio ispod bankine na auto-putu za Novi Sad (VIDEO)

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media