OBEĆANJE: Kina pomaže jugoistočnoj Aziji u borbi protiv kovida-19!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

DODATNA POMOĆ

OBEĆANJE: Kina pomaže jugoistočnoj Aziji u borbi protiv kovida-19!

Vang je takođe izjavio da treba da se izgrade centri za proizvodnju i distribuciju koji bi pomogli da vakcine budu pristupačnije u regionu

Objavljeno:

Kina je danas obećala dodatnu pomoć zemljama jugoistočne Azije u borbi protiv kovida - 19 u nastojanju da ojača svoj uticaj u regionu s kojim i SAD pokušavaju da ojačaju veze, prenela je agencija AP.

Kineski ministar spoljnih poslova. Ving Ji rekao je na sastanku sa šefovima diplomatija Asocijacije zemalja jogoistočne Azije (ASEAN) da je Kina već dostavila 100 miliona doza vakcine tim zemljama, uz tehničku i drugu pomoć za borbu protiv kovida - 19.

Vang je takođe izjavio da treba da se izgrade centri za proizvodnju i distribuciju koji bi pomogli da vakcine budu pristupačnije u regionu.

On je rekao da će Kina hitno sprovesti inicijativu Kine i zemalja ASAEN o zdravstvenoj saradnji, nastaviti da podržava njihove rezerve medicinskog materijala i jačanje zdravstvenih kapaciteta u regionu.

"Kina će da radi sa ASAEN-om da bi se ova situacija prebrodila što je pre moguće", rekao je on.

Od kada je krajem 2019. u Kini otkriven kovid-19, Kina je uspela da smanji prenošenje infekcije, iako je optužuju da nije bila dovoljno transparentna i da je htela da prikrije podatke o poreklu pandemije.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.