MONSTRUM IZLAZI NA SLOBODU?! Silovao je i ubio DVE DEVOJČICE, a sada hoće da ga puste iz zatvora!
Kolin Pičvork, monstrum, Foto: Wikipedia

BOLESNO

MONSTRUM IZLAZI NA SLOBODU?! Silovao je i ubio DVE DEVOJČICE, a sada hoće da ga puste iz zatvora!

On je sada na pragu slobode

Objavljeno:

Silovatelj i ubica dece Kolin Pičvork, prva osoba u Velikoj Britaniji koja je osuđena na osnovu DNK dokaza, na pragu je slobode, pošto je proglašen spremnim za otpuštanje iz zatvora, na osnovu odluke komisije za otpuste.

Pičvork je osuđen na doživotnu robiju 1988. godine zbog ubistva i silovanja dve 15-godišnje devojčice u Lesterširu, pošto je utvrđeno da njegov DNK odgovara materijalu sa scene zločina.

On je proveo 30 godina iza rešetaka, a njegovi zahtevi za puštanje iz zatvora su konstantno odbijani. Međutim, sada je komisija za otpuste proglasila Pičvorka podesnim za optust.

- Posle razmatranja okolnosti krivičnog dela, napretka koji je postignut u zatvoru i dokaza prikazanih na saslušanju, panel je zadovoljan sa gospodinom Pičforkom i on je proglašen spremnim za otpust - rečeno je u dokumentu koji su objavili britanski mediji.

Komicija za pomilovanje tvrdi da je ponašanje Pičforka u zatvoru bilo "pozitivno" i da je on tamo "pomagao drugima", i dodaje da on "ne razmišlja više o seksu, kao što je činio u vreme ubistava", kad je koristio seks da bi "demonstrirao moć i kontrolu nad ženama".

Vesti od potencijalnom puštanju ovog monstruma na slobodu dočekane su protestima, a jedan od nezadovoljnih je poslanik iz Lesteršira Alberto Kosta, koji je rekao da je "zgrožen" odlukom i da će nastaviti da se bori da se ona promeni i da se Pičfork zadrži iza rešetaka.

- Čak iako je prošlo 30 godina, ovo nije zločin koji neko može ikad da zaboravi. Neki on građana koje predstavljam su išli u školu sa njegovim žrtvama - rekao je Kosta, dodavši da bi bilo imoralno, pogrešno i opasno da se ovaj ubica pusti na slobodu.

Pičfork je poslednji put izazvao žestoke reakcije javnosti kad je 2017. pušten na slobodan vikend, a usnimljen je kako luta ulicama Bristola. Primećen je kako kupuje u nekoliko prodavnica, i sedi na klupi dok žene prolaze pored njega.

Tada se oglasila majka jedne od njegovih žrtava, koja je rekla da on mora zauvek biti iza rešetaka.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.