MOJ DEČKO SE UBIO ZBOG KORONE: Potresna ispovest devojke koja je pokušala sve da mu pomogne!
Ilustracija, Foto: Printscreen/BlickTV

tuga

MOJ DEČKO SE UBIO ZBOG KORONE: Potresna ispovest devojke koja je pokušala sve da mu pomogne!

Bilo je 2 sata i 51 minut kada je spustio slušalicu, seo u svoj kamion, zapalio cigaretu i pucao sebi u levu slepoočnicu.

Objavljeno:

"911 Koji je vaš hitan slučaj? - Moj dečko je pucao sebi u glavu.

Šesti je februar 2021., tačno 2 sata i 52 minuta, mazim ga po butini i držim za mlitavu ruku, kada su došla tri policijska automobila. Hitne pomoći još nema. "Gde je pištolj?", pitaju. Pogodilo me je to što ni ne pokušavaju da ga spase, a još nisu ni pogledali telo. Imao je 31. Voleli smo se samo 1.564 dana", piše El Stenger za "Hafpost".

Kada voljena osoba digne ruku na sebe, uobičajeno je da ožalošćeni krive druge ljude i pokušavaju da razumeju zašto se to dogodilo.

"Ja ne pretpostavljam "zašto" i "kako". Mnogo puta smo razgovarali o tome zašto je za njega život bio bolan, a u oporavak nije verovao. Brajanova smrt je najbolnija stvar koju sam ikada osetila, ali nije bila šokantna. Kriza mentalnog zdravlja postojala je i pre pandemije, samo je sada skočila na 590 000 smrtnih slučajeva u SAD, a 29 posto ljudi je ostalo bez posla. Loše upravljanje pandemijom izazvalo je stresove koje ljude dovode do suicida", smatra El.

Kaže da zna šta treba promeniti da bi se to sprečilo.

"Brajan je redovno govorio da mu treba samo zarada i pristupačni resusrsi da izleče postojeću traumu. I nadati se boljem svetu. Kada je došla 2020. mnoge okolnosti su se pogoršale. On je bio maltretiran kao dete, fizička "disciplina često rezultira problemima. "Nemam nikakva sećanja pre 9. godine", rekao mi je jednom. Kada je napustio roditeljski dom sa 16, pronašao se u panku, pisanju i fotografiji. Imao je 26 kada smo počeli da se viđamo i rekao mi da nikada nije bio srećniji", priseća se Stenger.

Bili su najbolji prijatelji, partneri i ljubavnici. Bio je prijatelj Eline ćerke i njenog oca, bio je njihova porodica.

"Kao i drugi Amerikanci koji se bore sa posttraumatskim stresnim poremećajem, patio je od nesanice, noćnih mora, hroničnih bolova, depresije i anksioznosti. Od našeg prvog dejta, pa sve do 5. februara redovno je razgovarao sa nama o nelečenoj traumi i svojoj nesposobnosti da potraži pomoć. Strahovao je zbog zagađenja, siromaštva, policijske brutalnosti i nadzora putem tehnologije. Tokom cele veze govorio mi je da mu je život bolan", piše El.

Do 27. godine, na njen nagovor, Brajan je potražio terapiju, koja mu je pomagala sve dok njegov terapeut nije promenio kancelariju i povećao troškove. Ni lekovi nisu pomagali.

"Svaki dan je pokušavao da se smiri kofeinom, nikotinom, alkoholom i energetskim pićima. Kad je umro u 31. godini, znala sam da je trpeo hronične bolove od teškog rada. Osetila sam i videla žuljeve na leđima, stopalima, promene na kičmi, što je pokušavao da reši istezanjem, lekovima i masažama. Svaki dan se budio sa bolom, a nije mogao da priušti terapiju koja mu je propisana", piše El.

Kada je Kovid nastupio, Brajan je izgubio posao barmena i menadžera kuhinje. Njegovi studentski krediti stigli su na naplatu, a za biro se nije "kvalifikovao" zbog birokratskih rupa.

"Biti siromašan uvek mu je stvaralo stres, a sa pandemijom sam gledala kako se mentalno i fizički narušava njegovo zdravlje. Ušteđevinu su pojeli računi. Preživljavanje je stresno. Postojeća stanja su se pogoršala, ali nastupila su i neka nova. Problemi sa želucem, varenjem, smanjeni libido, sve duže nesanice. Kada je umro dugovao je 18.000 dolara fakultetu i imao nekoliko stotina na tekućem računu. "Treba mi novac. Ne mogu da priuštim...", pa je sledio čitav spisak stvari", piše ona.

Jutro pre nego što je umro, ponovi joj je da se te stvari nikada neće promeniti, da će pandemija potrajati, a on ne vidi izlaz.

"Alkohol je sastojak depresije i redovna konzumacija je pogoršava. I te noći bili smo u gostima, Brajan je iznenada postao paranoičan, ubedila sam ga da treba da spava. Volela sam ga i razgovarali bismo ujutru. Ljutio se i ponavljao jedno te isto dok nisam shvatila da je u najpijanijem izdanju koje sam ikada videla. Stigli smo kući, sećam se kako je čekao iza mene u garaži. Otišla sam u kuhinju, kada sam ga čula da pretura po ladli u našoj spavaćoj sobi. Sad znam da je tražio pištolj. Izašao je i popušio cigaretu. Bilo je 2 i 49, pozvao je prijatelja i pitao da li se iko ljuti na njega. "Volim te, sve je dobro, vidimo se sutra", bio je uveren", piše El.

Bilo je 2 sata i 51 minut kada je spustio slušalicu, seo u svoj kamion, zapalio cigaretu i pucao sebi u levu slepoočnicu.

"Čula sam pucanj iz kuhinje, istrčala napolje i čula kako ispušta poslednji dah. Dva sata sam stajala u dvorištu, dok su sve fotografisali, merili i prikupljali dokaze. Drhtala sam, tiho plakala i pokušavala da ne čujem cerekanje među policajcima. Sutradan sam morala to da javim njegovoj majci. Kao i većina "depresivaca" Brajan nije predvideo da će njegova smrt da traumatizuje mene, moju ćerku, prijatelje i saradnike.

"Toliko je želeo da te oženi", govorili su mi njegovi prijatelji. Samoubistva će se i dalje dešavati u masovnim razmerama dok se ne preduzmu mere i pomoć u preživljavanju, finansijske i rehabilitacione. Nisam mogla da spasem Brajana, jer nije bio u stanju da bude voljen onako kako smo ga mi voleli i zato što strukturna i socijalna podrška nije bila dostižna. Za njega je kasno, ali za nas još nije", zaključuje El.

Bonus video:

POGLEDAJTE RAZBOJNIŠTVO U MENJAČNICI U CENTRU BEOGRADA: Razbojnik ženi oteo pare, policija ga odmah uhvatila (VIDEO) 2
00:14

POGLEDAJTE RAZBOJNIŠTVO U MENJAČNICI U CENTRU BEOGRADA: Razbojnik ženi oteo pare, policija ga odmah uhvatila (VIDEO) 2

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media