VARAO ŠEFA da je bolestan pa se proveo KAO BOS PO TRNJU! Popio otkaz i još MORAO DA PLATI 8000 evra za detektive
Ilustracija, Foto: Profimedia

to mu nije trebalo

VARAO ŠEFA da je bolestan pa se proveo KAO BOS PO TRNJU! Popio otkaz i još MORAO DA PLATI 8000 evra za detektive

Kako pišu u petak austrijski mediji, neimenovani 20-godišnji muškarac je prečesto počeo odlaziti na bolovanja pod izgovorom da mu nije dobro i da je bolestan

Objavljeno:

Dokaz da u Austriji nije baš tako lako varati šefa da si bolestan i moraš biti na bolovanju je i slučaj jednog zaposlenog iz grada Velsa u austrijskoj saveznoj pokrajini Gornjoj Austriji.

Kako pišu u petak austrijski mediji, neimenovani 20-godišnji muškarac je prečesto počeo odlaziti na bolovanja pod izgovorom da mu nije dobro i da je bolestan, pa je sumnjičavi šef u kompaniji gde je radio angažovao privatnu detektivsku agenciju da pronjuška šta radi i kuda se kreće njegov hronični bolesnik. Već prvog dana detektivi su videli kako po mladića u podne dolazi prijatelj s automobilom i zajedno odlaze u kafić, te da se kući vraća tek sledeći dan u „sitne“ jutarnje sate. Kako bi bio krajnje siguran da njegov zaposleni lažira bolovanje, njegov je šef odlučio još daljnja dva dana preko detektiva pratiti muškarca. No, i naredna dva dana, kako su utvrdili detektivi, „lažni bolesnik“ je ponavljao isti ritual i vraćao se kući „ vrlo vitalan“ u rane jutarnje sate. Uverivši se da ga njegov zaposleni „vuče za nos“, sumnjičavi šef odlučio je svom zaposlenom dati otkaz i podneti sudsku tužbu za povrat 7.983,30 eura, koliko ga je stajao privatni detektivski angažman.

Kako je uporni 20-godišnjak i dalje tvrdio da je neopravdano otpušten jer je zaista bolestan, celi je slučaj završio na Vrhovnom sudu. Sud je, uverivši se da je ipak reč o „lažnom bolesniku“ presudio u korist poslodavca, naloživši tuženom 20-godišnjaku da tužiocu, odnosno poslodavcu mora vratiti novac koji je izdvojio za plaćanje privatnih detektiva.

U sudskom obrazloženju presude stoji, kako navode mediji, da je poslodavac pravilno postupio, jer mu je zaposleni svojim čestim bolovanjima dao povoda za sumnju, te je time angažovanje detektivske agencije bilo krajnje opravdano.

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.