FILMSKA POTERA: Vozač iz BOSNE bežao od policije, pokazivao im fotografije KURANA, a onda se ZAKLJUČAO u kolima
Austrijska policija, Foto: Profimedia

haos u austriji

FILMSKA POTERA: Vozač iz BOSNE bežao od policije, pokazivao im fotografije KURANA, a onda se ZAKLJUČAO u kolima

Dok je potera trajala, policija je saopštila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobilni telefon na kojem su bile prikazane fotografije Kur'ana

Objavljeno:

Austrijski list "Krone" objavio je detalje neobične policijske potere u kojoj je glavnu ulogu imao vozač bosanskohercegovačkog porekla, koji je odbio da zaustavi vozilo prilikom rutinske policijske kontrole.

Prema izveštaju, austrijska policija nameravala je da zaustavi vozilo zbog "ekstremno spore vožnje". Međutim, prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je poreklom iz Bosne i Hercegovine, odbio je zaustaviti automobil te je naglo ubrzao zbog čega je policija započela poteru za njim.

Dok je potera trajala, policija je saopštila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobilni telefon na kojem su bile prikazane fotografije Kurana.

"Policajci su pokušali nekoliko puta zaustaviti vozilo. Međutim, vozač je vozio brzinom znatno iznad dopuštene te je prilikom bega udario policijski automobil. U međuvremenu, dok je vozač bežao, pokazivao je na mobilnom telefonu fotografije Kurana", navodi dnevni list "Krone".

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspela zaustaviti automobil, a 23-godišnji vozač je i nakon zaustavljanja odbio da napusti vozilo.

"Vozač nije želeo da napusti vozilo te se zaključao unutra. Zbog toga, policija je morala da razbije prozor nakon čega su ga uhapsili. Vozač je nakon hapšenja sproveden u policijsku stanicu u Lincu", piše u izveštaju policije, prenosi "Krone".

Nakon hapšenja, policija je navela da je muškarac nosio "versku odeću" te da je naveo kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji gde je studirao religiju.

"Za sada nisu poznati motivi ovakvog ponašanja. Austrijska policija je pretražila kuću uhapšenog te će nastaviti istragu", navodi policija.

Nakon potere, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer saopštio je da su dvojica policajaca povređena prilikom potere te su smešteni u bolnicu.

"Ovaj brutalni napad na policiju pokazuje odsustvo poštovanja i odbijanje prihvatanja osnovnih vrednosti društva. Politički ili verski ekstremizam je otrov za naš suživot", rekao je Nehamer, preneo je sarajevski portal "Klix.ba".

(Espreso/Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.