HOROR! DVOJE DECE PUCALO NA POLICIJU IZ KALAŠNJIKOVA: Devojčica (14) povređena nakon što je uperila oružje! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen youtube

JEZIV SNIMAK SA FLORIDE!

HOROR! DVOJE DECE PUCALO NA POLICIJU IZ KALAŠNJIKOVA: Devojčica (14) povređena nakon što je uperila oružje! (VIDEO)

Razmena pucnjeve trajala je 35 minuta

Objavljeno:

Dvoje dece pobeglo je iz maloletničkog doma na Floridi, provalilo u kuću i zapucalo iz kalašnjikova na policajce koji su došli na mesto događaja, rekle su američke vlasti.

12-godišnji dječak i 14-godišnja devojčica pronašli su oružje u kući u koju su provalili u Enterprajsu na Floridi pa su pucali na šerifove zamenike, saoštila je kancelarija šerifa okruga Volusia.

Devojčica je upucana i povređena nakon što je uperila oružje na zamenike.

- 12-godišnji dečak, naoružan s kalašnjikovom AK-47, ubrzo je spustio svoje oružje te nije povređen - rekli su iz šerifove kancelarije.

Snimci s telesne kamere u sredu pokazali su zamenike kako se kriju iza drveća dok su oko njih odekivali pucnjevi. Snimak devojčice koja je upucana je zamućen. Po zvuku videa može se zaključiti da se radilo o haotičnoj sceni, dok su se zamenici žurili da pruže medicinsku pomoć devojčici koja je vrištala od bolova.

Deca pobegla iz crkvenog doma

Devojčica je operisana te se nalazi u stabilnom stanju, rekle su vlasti. Zamenici šerifa nisu ranjeni u pucnjavi.

Prema rečima kancelarije šerifa, optužnice protiv dece još uvek nisu potvrđene.

Deca su pobegla iz doma Evangeličke metodističke crkve iz Enterprajsa u utorak popodne, rečeno je iz kancelarije šerifa.

Nekoliko sati kasnije, provalili su u kuću. Prolaznici su prijavili da su čuli razbijanje stakla u kući te su obavestili policiju.

Deca zapucala kad je policija okružila kuću

Policajci su okružili kuću. U tome trenutku deca su zapucala iz kuće, rečeno je u saopštenju kancelarije šerifa. U kući se nalazio pištolj, sačmarica i kalašnjikov AK-47, uz veliku količinu streljiva.

Razmena pucnjeve trajala je 35 minuta.

- Policajci su učinili sve što su mogli da deeskaliraju situaciju, i skoro su ih ubili 12-godišnjak i 14-godišnjakinja - rekao je šerif okruga Volusia, Majk Čitvud.

Šerif je rekao da je devojčica imala dosije te je prošle godine uhapšena zbog paljenja nekoliko napuštenih objekata.

Tokom konferencije za medije u sredu, Čitvud je kritikovao pravni sistem za maloletnike. Istaknuo je da su nasilni tinejdžeri često smešteni u maloletničke domove koji nisu osposobljeni za njihov vaspitanje. Rekao je da devojčica koja je bila uključena u pucnjavu nije smela da bude smeštena u dom iz kog je pobegla.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.