ZEMLJA KOJA ĆE PRVA OSETITI KAKO IZLEDA REALNOST "NAKON PANDEMIJE": Ukidaju se gotovo sva OGRANIČENJA!
Ilustracija, Foto: EPA/Antonio Bat

NOVA REALNOST

ZEMLJA KOJA ĆE PRVA OSETITI KAKO IZLEDA REALNOST "NAKON PANDEMIJE": Ukidaju se gotovo sva OGRANIČENJA!

Ova odluka je doneta nakon pada broja novoobolelih

Objavljeno:

Izrael se sprema da od danas po prvi put oseti kako izgleda realnost "nakon pandemije". Naime, vlasti u su donele odluku da ukinu gotovo sva ograničenja uvedena u svrhu suzbijanja širenja korona virusa, nakon značajnog smanjenja broja novoobolelih i težih slučajeva oboljenja.

Od danas više ne važe zelene propusnice i "ljubičasti bedževi", koji su građanima bili neophodni za kretanje odnosno ulazak u objekte. Samim tim, ubuduće će javne institucije biti otvorene i za vakcinisane i za one koji to nisu.

Više neće biti potrebno da se pokazuje potvrda o vakcinaciji ili da je neko preležao korona virus. Ukidaju se sva ograničenja ulaska na događanja, u radnje i restorane, između ostalog....

Međutim, na snazi će ostati obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, ali veruje se ne još dugo, piše Times of Israel. Takođe, na snazi ostaje i obaveza karantina za sve nevakcinisane putnike koji dolaze u Izrael.

Ova odluka je doneta nakon pada broja novoobolelih. U nedelju je ova zemlja registrovala samo četiri nova slučaja zaraze.

Inače, Izrael, koji broji devet miliona stanovnika, od 19. decembra uspešno sprovodi kampanju vakcinacije.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.