PROSTITUTKE POČELE SA RADOM U POJEDINIM DELOVIMA NEMAČKE: Industrija prestala sa radom u novembru!
ilustracija, Foto: Profimedia

OTVARANJE

PROSTITUTKE POČELE SA RADOM U POJEDINIM DELOVIMA NEMAČKE: Industrija prestala sa radom u novembru!

Prekid rada uzrokovan pandemijom doveo je mnoge koleginice i kolege u egzistencijalne poteškoće

Objavljeno:

U većem delu Nemačke prostitutke još uvek čekaju da se otvore bordeli.

Međutim, seksualne radnice u saveznim pokrajinama Saksonija-Anhalt i Đlezvig-Holštajn mogu od ponedeljka da primaju klijente.

- Za početak, dobar je osećaj da postoje pokrajine koje su nas uključile u svoje planove otvaranja. Ali ta radost ne treba da prikrije činjenicu da postoje pokrajine koje su nepopustljive u pogledu zatvaranja, kazala je Johana Veber iz Strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga, prenosi portal Indeks.

Posebno u Meklenburgu-Zapadnom Pomorju, Baden-Virtembergu, Sakasoniji, Hamburgu i Bavarskoj još nije na vidiku novi početak, rekla je predstavnica udruženja dodajući da je u tim pokrajinama još uvek potrebno vršiti pritisak na vlasti.

Ova industrija, kao i mnoge druge, prestala je s radom u novembru. U pokrajinama Hese i Meklenburg-Zapadno Pomorje bordeli su morali biti zatvoreni već u martu 2020.

Mnoge pandemija dovela u egzistencijalne probleme

Prekid rada uzrokovan pandemijom doveo je mnoge koleginice i kolege u egzistencijalne poteškoće, a u nekim slučajevima i do pružanja ilegalnih usluga, rekla je predstavnica strukovnog udruženja, navodeći da su mnogi seksualni radnici imali problema, na primer zato što nemaju stalno prebivalište.

Drugi su primali pomoć namenjenu zbog koronavirusa ili naknade za nezaposlene.

Prema strukovnom udruženju, oko 40.000 muškaraca i žena registrovano je kao prostitutke u Nemačkoj. Veber pretpostavlja da mnogo više njih radi bez takozvane kartice za zaštitu prostitutki jer se boje profesionalnih i privatnih problema.

Bonus video:

01:20

TUŽBE U ČAČANSKOM CRVENOM KRSTU

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.