OGLASIO SE PORTPAROL EU: Dokument koji se spominje u kosovskim medijima je falsifikat!
Portparol EU Peter Stano, Foto: Printscreen

NEGIRAO SVE!

OGLASIO SE PORTPAROL EU: Dokument koji se spominje u kosovskim medijima je falsifikat!

Stano je izjavio da takav dokument nije došao iz Brisela

Objavljeno:

Evropska unija je juče negirala postojanje dokumenta koji se u subotu pojavio u prištinskim medijima, a portparol EU Peter Stano je izjavio da je u pitanju ''falsifikat''.

Stano je za "Kljan Kosova" izjavio da takav dokument nije došao iz Brisela.

- Obično ne komentarišemo izveštaje medija u vezi sa navodnim dokumentima EU. U konkretnom slučaju, dokument je potpuni falsifikat i tako nešto EU nikada nije napisala, poručio je Stano.

U navodnom internom radnom dokumentu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) sačinjenom nakon nedavne večere šefa diplomatije EU Žozepa Borelja sa liderima Zapadnog Balkana u koji je u subotu imao uvid prištinski portal demokracia.com, pored ostalog se navodi da će Borelj pozvati vlasti u Prištini da se uzdrže od bilo kakve provokativne akcije u opštinama na severu pokrajine.

- Konkretno, g. Kurtiju će se savetovati da ne preduzima nikakve policijske akcije čiji je cilj prikupljanje računa za struju u severnim opštinama, što bi moglo izazvati dalje tenzije sa lokalnim stanovništvom, pisalo je pored ostalog u dokumentu u koji je uvid imao prištinski portal.

Bonus video:

08:40

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.