OSTAO BEZ CELE PORODICE: Probudio se iz kome, njegove reči slamaju srce! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

HRABRI DEČAK

OSTAO BEZ CELE PORODICE: Probudio se iz kome, njegove reči slamaju srce! (FOTO)

Izraelac Ejtan Bajran čudom je preživeo tragediju na Alpima u kojoj su stradali njegovi majka i otac, mlađi brat, prababa i pradeda

Objavljeno:

Petogodišnji dečak, koji je jedini preživeo pad kabine žičare u kome je poginulo 14 osoba, uključujući oba njegova roditelja, pitao je: "Gde su mama i tata?" kada se probudio u bolnici.

Izraelac Ejtan Bajran čudom je preživeo tragediju na Alpima u kojoj su stradali njegovi majka i otac, mlađi brat, prababa i pradeda.

Hrabri dečak je veći deo nedelje bio na intenzivnoj nezi, ali sada diše samostalno, iako mu je i dalje teško da govori.

Кada se probudio video je svoju tetku Aju pored svog kreveta u dečjoj bolnici u Torinu. Prvo je rekao da ga boli grlo, a zatim je pitao gde se nalazi i zašto je tamo, prenosi "Dejli mejl".

Nije poznato da li su mu saopštene potresne vesti da su njegova majka Tal (26), otac Amit (30), mali brat Tom (2) i prabake Jizak Koen (81) i Barbara Кoninski (71) mrtvi.

Generalni direktor bolnice Đovani La Vale rekao je da Ejtan ponekad pita za roditelje i da je njegova tetka stalno sa njim.

Nakon tri dana u indukovanoj komi, petogodišnji izraelski dečak, probudio se u potpunosti u sredu, počeo da diše samostalno.

Prema rečima doktora, dečak reaguje dobro na lečenje, ali su i dalje rezervisani što se tiče prognoza. Njegovi baka, deka i ujak odleteli su u Izrael i sahranili njegove roditelje i brata u selu u severnom Izraelu. Prababa i pradeda sahranjeni su u petak.

Pored tetke Aje i doktora, pored njega u bolnici je i tim psihologa koji pokušava da uspostavi kontakt sa detetom.

Tri osobe su uhapšene jer, prema saopstenju policije, postoje jake indicije da su krive za rušenje kabine žičare.

Istraga je pokazala da je kabina već početkom maja bila neispravna i da su direktori pozvali firmu koja je trebalo da popravi kvar sigurnosne kočnice koja nije radila.

Kvar, međutim, nije otklonjen, a kabinu su ostavili da funkcioniše nadajući se da glavni, noseći kabl neće pući i da neće ni biti potrebe za sigurnosnom kočnicom.

Nakon 12-časovnog ispitivanja, uhapšen je vlasnik firme koje je upravljala žičarom, kao i izvršni i tehnički direktor.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.