VIJETNAM: Otkrivena nova mutacija korona virusa, mešavina indijskog i britanskog soja
Ilustracija, Foto: Profimedia

hibrid

VIJETNAM: Otkrivena nova mutacija korona virusa, mešavina indijskog i britanskog soja

Vijetnam je prošle godine uspešno suzbio širenje virusa korona, ali je sada suočen sa epidemijom koja se mnogo brže širi

Objavljeno:

Zdravstvene vlasti Vijetnama otkrile su novu varijantu virusa korona, koja je mešavina indijskog i britanskog soja i širi se vrlo brzo vazduhom, rekao je vijetnamski ministar zdravlja Ngujen Tang Long.

Vijetnam je prošle godine uspešno suzbio širenje virusa korona, ali je sada suočen sa epidemijom koja se mnogo brže širi.

Od kraja aprila skoro 3.600 ljudi je zaraženo u 31 od 63 grada i provincije, što je više od polovine od ukupnog broja obolelih u Vijetnamu.

Vijetnam
foto: EPA / LUONG THAI LINH

- Nakon izdvajanja gena kod poslednjih obolelih pacijenata, otkrili smo novi soj koji je mešavina indijskog i britanskog - rekao je Long, napominjući da je to indijski soj sa mutacijama koje su prvobitno pripadale britanskoj varijanti virusa korona.

On je dodao da rezultati laboratorijskih ispitivanja pokazuju da se novi soj, koji se brže i lakše prenosi, sada veoma brzo i umnožava što objašnjava tako veliki broj slučajeva na različitim lokacijama u veoma kratkom vremenskom periodu.

Od početka pandemije u Vijetnamu je zaraženo 6.396 osoba, a umrlo je 47.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.