DA LI SE SVE PONAVLJA? Novi soj hara, KINA ZATVORILA CEO KVART!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/LI KE, Ilustracija

porast zaraze

DA LI SE SVE PONAVLJA? Novi soj hara, KINA ZATVORILA CEO KVART!

Danas je Državna zdravstvena komisija prijavila dva nova lokalno prenesena slučaja u Guangdžuu i 14 u drugim delovima zemlje za koje je saopšteno da dolaze iz inostranstva

Objavljeno:

Južni kineski grad Guangdžu zatvorio je jedan kvart i naredio svojim stanovnicima da danas ostanu kod kuće zbog testiranja na korona virus od vrata do vrata nakon porasta zaraza koje su uznemirile vlasti.

Guangdžu, poslovni i industrijski centar sa 15 miliona ljudi, prijavio je 20 novih infekcija tokom protekle nedelje, što je mali broj u poređenju sa hiljadama indijskih dnevnih slučajeva, ali je to uznemirilo kineske vlasti koje su verovale da imaju epidemiju pod kontrolom, prenosi AP.

Kina, Peking, Koronavirus, Korona virus, Korona-virus, Covid 19, Covid-19
foto: EPA/STRINGER

Danas je Državna zdravstvena komisija prijavila dva nova lokalno prenesena slučaja u Guangdžuu i 14 u drugim delovima zemlje za koje je saopšteno da dolaze iz inostranstva.

Veruje se da je većina najnovijih infekcija u Guangdžuu povezana sa 75-godišnjakinjom kod koje je 21. maja utvrđen indijski soj virusa, saopštili su državni mediji.

Većina zaraženih u tom gradu je bila u kontaktu sa njom ili su iz istog domaćinstva.

Današnja naredba vlasti u Gunagdžuu da se ostanu kod kuće odnosi se na stanovnike pet ulica u okrugu Livan u centru grada, a zatvorene su i pijace na otvorenom, vrtiči i zabavni centri.

Restoranima je takođe onemogučen rad u zatvorenom, a osnovne škole su prešle na onlajn nastavu.

Stanovništvu četiri obližnja naselja naređeno je da ograniče svoje aktivnosti na otvorenom, a gradska vlada je ranije naredila testiranje stotina hiljada stanovnika nakon početnih infekcija.

Vlada je saopštila da je do srede testirano oko 700.000 ljudi.

Kina svakodnevno prijavljuje nove slučajeve, ali se veruje da su gotovo svi ljudi zaraženi u inostranstvu.

Zvanični broj preminulih u Kini od kovid-19 iznosi 4.636 a ukupno je potvrđeno 91.061slučajeva.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.