RUSKI FOND ZA DIREKTNE INVESTICIJE: Vakcinacija u SRBIJI dokaz bezbednosti "Sputnjika V"!
ilustracija, Foto: Profimedia

KORONA VIRUS

RUSKI FOND ZA DIREKTNE INVESTICIJE: Vakcinacija u SRBIJI dokaz bezbednosti "Sputnjika V"!

Ističe se da je upotreba ruske vakcine doprinela tome da Srbija postane jedan od lidera kada je reč o vakcinaciji građana među svim evropskim zemljama

Objavljeno:

Vakcinacija ruskom vakcinom protiv korona virusa Sputnjik V u Srbiji pokazala je koliko je ovaj preparat bezbedan, saopštio je danas Ruski fond za dirketne investicije (RDIF).

U saopštenju se navodi da, prema zvaničnim podacima srpskih institucija, u Srbiji nije zabeležen ni jedan slučaj komplikacija nakon vakcinacije ruskom vakcinom, a nije zabeležen ni jedan slučaj tromboze, prenosi portal Sputnjik.

Ističe se da je upotreba ruske vakcine doprinela tome da Srbija postane jedan od lidera kada je reč o vakcinaciji građana među svim evropskim zemljama.

Ukazuje se na to da je Srbija obema dozama vakcinisala više od četvrtine stanovništva, što je dva puta više nego što je to slučaj u Evropi.

Dodaje se i da političke predrasude nisu uticale na slobodu izbora vakcina protiv virusa korona prilikom formiranja nacionalnog portfelja preparata za imunizaciju u Srbiji.

- Cenimo partnerstvo sa Srbijom i spremni smo da isporučujemo našu vakcinu i drugim zemljama kako bi i one bile u stanju da osiguraju zdravstvenu zaštitu svojih građana, zaključuje Fond.

Bonus video:

02:26

UDARILA GROBARKA NA ZVEZDAŠICU U CENTRU BEOGRADA PRED DERBI Imamo HAOS snimak - PAZITE SAMO ŠTA SU IMALE DA KAŽU!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.