EU PRODUŽILA SANKCIJE SIRIJI: Uvedene 2011. godine kao odgovor na nasilnu represiju civilnog stanovništva!
ilustracija, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

SIRIJSKI REŽIM

EU PRODUŽILA SANKCIJE SIRIJI: Uvedene 2011. godine kao odgovor na nasilnu represiju civilnog stanovništva!

Sankcije EU u Siriji osmišljene su tako da izbegnu bilo kakav uticaj na humanitarnu pomoć, te da ne utiču na isporuku hrane, lekova i medicinske opreme

Objavljeno:

Savet EU produžio je danas restriktivne mere protiv sirijskog režima do 1. juna 2022. godine, a u svetlu nastavljene represije nad civilnim stanovništvom u zemlji, saopšteno je u Briselu.

Spisak sankcionisanih sada uključuje 283 osobe kojima su zamrznuta imovina i zabranjena putovanja i 70 subjekata kojima se zamrzava imovina.

Trenutne EU sankcije protiv Sirije uvedene su 2011. godine kao odgovor na nasilnu represiju civilnog stanovništva od strane Asadovog režima, a ciljaju i kompanije i istaknute poslovne ljude koji imaju koristi od veza sa režimom i ratnom ekonomijom.

Restriktivne mere takođe uključuju zabranu uvoza nafte, ograničenja određenih investicija, zamrzavanje imovine Centralne banke Sirije koja se nalazi u EU i ograničenja izvoza opreme i tehnologije koja bi se mogla koristiti za unutrašnju represiju, kao i na opremi i tehnologiji za nadgledanje ili presretanje internet ili telefonskih komunikacija.

Sankcije EU u Siriji osmišljene su tako da izbegnu bilo kakav uticaj na humanitarnu pomoć, te da ne utiču na isporuku hrane, lekova i medicinske opreme.

Bonus video:

02:26

UDARILA GROBARKA NA ZVEZDAŠICU U CENTRU BEOGRADA PRED DERBI Imamo HAOS snimak - PAZITE SAMO ŠTA SU IMALE DA KAŽU!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.