STRAVA I UŽAS! DANIJELOV (13) UBICA OTKRIVEN NAKON 50 GODINA: Na dan hapšenja umro u BOLNICI (VIDEO)
Ričard R. Lavinj, Foto: Printscreen/Youtube

JEZIVO!

STRAVA I UŽAS! DANIJELOV (13) UBICA OTKRIVEN NAKON 50 GODINA: Na dan hapšenja umro u BOLNICI (VIDEO)

Danijel Krotou (13) pronađen je mrtav u reci Konektikat u Masačuestsu 15. aprila 1972. godine, noseći odeću koju je imao na sebi dan ranije u katoličkoj školi

Objavljeno:

Posle skoro 50 godina nakon ubistva tinejdžera u Masačusetsu, zvaničnici su u ponedeljak objavili da je za zločin odgovoran katolički sveštenik, koji je bio blizak sa porodicom.

U petak su zvaničnici tražili nalog za hapšenje Ričarda R. Lavinja, ali on je preminuo te večeri u bolnici, saopštio je u ponedeljak kabinet okružnog tužioca Entoni Galuni.

Lavinj je imao nekoliko fizičkih problema i nije se osećao dobro, dodao je Galuni, prenosi CNN.

Danijel Krotou (13) pronađen je mrtav u reci Konektikat u Masačuestsu 15. aprila 1972. godine, noseći odeću koju je imao na sebi dan ranije u katoličkoj školi.

Danijel i njegova četiri brata radila su kao oltarski dečaci za Lavinju u crkvu u Springfildu, saopštila je kancelarija javnog tužioca.

Sveštenik je takođe nekoliko puta vodio Danijela i njegovu braću na izlete bez roditelja, a sveštenik je nekoliko puta pozivao Danijela i braću da ostanu u kući njegovih roditelja.

Katolička crkva je raščinila Lavinja 2004. godine, jer je primila brojne seksualne žalbe protiv njega, prema rečima Marka Duponta, portparola biskupije Springfild.

Istražitelji su u aprilu i maju 2021. godine ispitivali Lavinja oko 11 sati tokom nekoliko dana, ali je sveštenik odbio da prizna da je ubio dečaka.

Međutim, Lavinj je takođe dao izjave u kojima se sugeriše da je dečaka doveo na obalu reke 14. aprila 1972, da ga je fizički napao i vratio se malo kasnije, kada je otkrio tinejdžera kako leži licem u reci, rekao je tužilac.

Lavinj nije obavestio policiju ili roditelje dečaka.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.