UHAPŠEN NAJJAČI VOĐA MAFIJE NA SVETU! Velika akcija policije u Brazilu, ovo su detalji
Roko Morabito, Foto: Print Screen Youtube

neverovatno

UHAPŠEN NAJJAČI VOĐA MAFIJE NA SVETU! Velika akcija policije u Brazilu, ovo su detalji

Italijansko pravosuđe traži Morabita od 1995. godine pod optužbom za ilegalno udruživanje i šverc droge

Objavljeno:

Mafijaški lider, Italijan Roko Morabito, švercer droge koji je u bekstvu od juna 2019. godine nakon bekstva iz urugvajskog zatvora, uhapšen je u ponedeljak u Žoao Pesoi, na severoistoku Brazila, izvestile su vlasti.

Roko Morabito, koji se smatra vođom 'Ndragete (kalabrijske mafije), uhvaćen je "zajedno sa još jednim italijanskim beguncem" čiji identitet nije otkriven, nakon "zajedničke istrage Brazila i Italije", saopštila je brazilska savezna policija.

To su najtraženiji kriminalci u Italiji, navodi brazilska policija. "Od devedesetih godina prošlog veka postoje tragovi umešanosti Rocca Morabita u organizovanje šverca droge između Brazila i Evrope", rekla je policija koja je za utorak zakazala konferenciju za štampu kako bi iznela detalje o operaciji.

Morabito (54) je uhapšen po nalogu Vrhovnog suda.

Italijansko pravosuđe traži Morabita od 1995. godine pod optužbom za ilegalno udruživanje i šverc droge. U odsustvu je osuđen na 28 godina zatvora, a zatim na 30 godina.

Italijan, koji se smatra jednim od najtraženijih kriminalaca na svetu, uhapšen je 2017. godine u hotelu u Montevideu nakon što je 13 godina živeo u urugvajskom odmaralištu Punti del Este pod lažnim identitetom.

Urugvajsko pravosuđe odobrilo je njegovo izručenje Italiji 2018. godine, ali je u junu 2019. uspeo da pobegne preko krova iz najvećeg zatvora u Montevideu i od tada je u bekstvu.

Italijanski mediji Morabitu nazivaju Superbossom, javlja RAI.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.