KORONA I DALJE HARA U INDIJI: Broj umrlih PREMAŠIO 300.000!
ilustracija, Foto: Profimedia

KORONA VIRUS u svetu

KORONA I DALJE HARA U INDIJI: Broj umrlih PREMAŠIO 300.000!

Bilo je potrebno manje od mesec dana da Indija zabeleži poslednjih 100.000 smrtnih slučajeva

Objavljeno:

Ukupan broj preminulih od korona virusa u Indiji premašio je danas 300.000, pošto su u poslednja 24 sata preminule još 4.454 osobe.

Potvrđeno je još 222.315 slučajeva infekcije, a od početka pandemije zaraženo je ukupno 26,75 miliona ljudi, podaci su indijskog Ministarstva zdravlja. Indija je je po broju registrovanih slučajeva kovid-19 na drugom mestu u svetu, posle SAD, a po broju preminulih, koji iznosi 303.720, treća, posle SAD i Brazila.

Bilo je potrebno manje od mesec dana da Indija zabeleži poslednjih 100.000 smrtnih slučajeva. Istovremeno, stručnjaci upozoravaju da bi stvarni broj umrlih mogao biti mnogo veći jer mnogi smrtni slučajevi nisu zvanično registrovani.

Smrtonosni drugi talas epidemije korona virusa poslednjih nedelja je bacio zdravstveni sistem Indije na kolena. Bolnice su pokušavale da se izbore sa prilivom ogromnog broja pacijenata, a lekova i kiseonika nije bilo dovoljno.

U nekim delovima Indije čak je i krematorijumima ponestalo prostora i bili su primorani da se prošire na delove parkova i da rade gotovo danonoćno zbog velikog broja preminulih.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.