NISAM UVEREN DA SE KORONA POJAVILA NA PRIRODAN NAČIN! Izjava doktora Faučija je nešto što NIKO NIJE OČEKIVAO
Entoni Fauči, Foto: Printskrin

traži istragu

NISAM UVEREN DA SE KORONA POJAVILA NA PRIRODAN NAČIN! Izjava doktora Faučija je nešto što NIKO NIJE OČEKIVAO

Savetnik administracije Bajdena dao je ove komentare tokom događaja „Ujedinjene činjenice Amerike: Festival provere činjenica“

Objavljeno:

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, dr Entoni Fauči rekao je da "nije uveren" da se novi koronavirus prirodno razvio i zatražio otvorenu istragu o poreklu virusa koji izaziva Covid-19.

Kada su doktora Faučija pitali da li je još uvek uveren da se koronavirus prirodno razvio, rekao je: „Nisam uveren u to, mislim da bismo trebali nastaviti da istražujemo šta se dogodilo u Kini dok ne uspemo da otkrijemo šta se tačno dogodilo “.

"Svakako, ljudi koji su to istraživali kažu da je verovatno izašao iz životinjskog rezervoara i zarazio pojedince, ali to je moglo biti i nešto drugo, i to moramo saznati. Dakle, znate, to je razlog zašto sam rekao da sam potpuno za svaku istragu o poreklu virusa “, rekao je dr Fauči za Fox Nevs.

Medicinski savetnik američke administracije dao je ove komentare tokom događaja „Ujedinjene činjenice Amerike: Festival provere činjenica“.

Kada su ga kategorički pitali da li je virus mogao da se pojavi među ljudima prenošenjem u nekoj laboratoriji, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) rekao je da se u potpunosti zalaže za bilo kakvu dalju istragu o tome šta nastavio u Kini.

Međutim, nije izričito isključio takvu mogućnost.

Prošle godine je dr Fauci uglavnom odbacio teoriju da je smrtonosni virus Covid-19, zbog kojeg je do sada zaraženo preko 165 miliona ljudi, a do sada umrlo preko 3,5 miliona ljudi, genetski modifikovan i procurio iz laboratorije u Vuhanu u Kini.

Fox News je primetio je da zvaničnici administracije Donalda Trampa i republikanci već dugo tvrde da postoji velika šansa da je Covid-19 rezultat curenja iz laboratorija u Kini.

Svetska zdravstvena organizacija (VHO) proglasila je prošle nedelje teoriju curenja iz laboratorija "krajnje neverovatnom", ali čak i dr Tedros Adhanom Ghebreiesus, šef SZO, rekao je da procena istraživačkog tima o tome da li je virus ušao u ljudsku populaciju nakon laboratorijskog incidenta nije bila "dovoljno obimna" i zahteva dalju istragu.

Bela kuća još nije saopštila da li se vide dokazi koji bi osporili teoriju curenja laboratorija, ali se pridružila pozivima na nezavisnu istragu.

(Espreso/Yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.