CELA BELGIJA TRAŽI ODBEGLOG VOJNIKA: Pre 5 dana je pretio glavnom VIRUSOLOGU - naoružan je i OPASAN!
Po pisanju belgijskih medija, 46-godišnji vojnik Hurgen Konings nestao je u ponedeljak iz svog doma u opštini Dilsen-Stokem na granici s Holandijom, Foto: Tanjug

opasna situacija

CELA BELGIJA TRAŽI ODBEGLOG VOJNIKA: Pre 5 dana je pretio glavnom VIRUSOLOGU - naoružan je i OPASAN!

U potragu, koja je u toku u području Limburga na granici s Holandijom, uključene su nemačka i holandska policija

Objavljeno:

Potraga za odbeglim belgijskim vojnikom, koji je zapretio glavnom državnom virusologu i verovatno je sklon ekstremnim desničarima, u subotu je ušla u peti dan bez rezultata.

Snage sigurnosti u noći na subotu pretraživale su 10 domova osoba koje se smatraju bliskim osumnjičenom, stoji u izjavi javnog tužioca.

Po pisanju belgijskih medija, 46-godišnji vojnik Hurgen Konings nestao je u ponedeljak iz svog doma u opštini Dilsen-Stokem na granici s Holandijom.

Vlasti veruju da je naoružan i upozoravaju da možda želi da naškodi brojnim institucijama i osobama, među kojima je i glavni državni virusolog.

Pretpostavlja se da je Konings uzeo oružje iz baze u Leopoldsburgu pod izgovorom da mu treba za organizaciju vojnih vežbi.

Javnost je upozorena da ne prilaze muškarcu koji se nalazi na državnom popisu terorista.

U utorak ujutro policija je pronašla vozilo koje je koristio begunac, a u njemu su otkriveni četiri protivtenkovska raketna bacača i municija.

U potragu, koja je u toku u području Limburga na granici s Holandijom, uključene su nemačka i holandska policija, izvestila je televizijska kuća VRT.

U četvrtak je za slučaj pokušaja ubistva i kršenje zakona o posedovanju oružja povezanog s terorizmom imenovan sudija specijalizovan za pitanja terorizma.

Izveštaji su ga opisali kao "potencijalno izuzetno nasilnog ekstremistu", kao i da je ostavio pisma koja ukazuju da je spreman za smrtonosnu bitku sa policijom i da "više ne može da živi u društvu u kojem su političari i virusolozi oduzeli sve".

Bonus video:

00:30

SINE, NOĆAS IMA DA RAZVALITE, SVI VAS PODRŽAVAMO! Knez se obratio ćerki pred FINALE EVROVIZIJE, javno joj dao OBEĆANJE!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.