HOROR U DVORIŠTU BIVŠEG POLICAJCA! Policija pronašla posmrtne ostatke najmanje 24 osobe!
Ilustracija/Američka policija, Foto: Printcreen

TEŠKA TRAGEDIJA

HOROR U DVORIŠTU BIVŠEG POLICAJCA! Policija pronašla posmrtne ostatke najmanje 24 osobe!

Iz policije veruju da bi nakon šokantnog otkrića konačno mogli da reše veliki talas nestanka žena koji više od 10 godina čeka da bude rasvetljen

Objavljeno:

Posmrtni ostaci najmanje 24 osobe otkriveni su u dvorištu bivšeg policajca u El Salvadoru. Stručnjaci kažu da bi broj leševa mogao da poraste na više od 40, a prema prvim procenama među žrtvama su uglavnom devojke i žene. Ekshumacija svih tela mogla bi da potraje nekoliko meseci.

Iz policije veruju da bi nakon šokantnog otkrića konačno mogli da reše veliki talas nestanka žena koji više od 10 godina čeka da bude rasvetljen. Slučaj bivšeg policajca samo je još jedan u nizu primera koji potvrđujue zašto El Salvador ima jednu od najvećih stopa femicida u Latinskoj Americi.

Hugo Ernesto Osorio Čavez (51) pritvoren je početkom ovog meseca u Čalčuapi zbog ubistva 57- godišnje žene i njene 26-godišnje ćerke. Bivši policajac, koji je ranije bio pod istragom zbog seksualnih prestupa, priznao je da je ubio nesrećne žene.

Međutim, kada su forenzičari pretražili njegovu kuću koja je 78 kilometara udaljena od San Salvadora, pronašli su, do sada, sedam jama sa telima, koja su prema njihovim navodima zakopana pre nekoliko godina.

Zbog ovog slučaja protiv najmanje deset osoba biće pokrenuta istraga.

Među osumnjičenima su bivši policajci, bivši vojnici i trgovci ljudima, rekao je Mauricio Ariza Čikas, direktor nacionalne civilne policije El Salvadora, prenose novine La Prensa.

- Rekao nam je da je žrtve pronašao na društvenim mrežama i kontaktirao ih. Potom ih je namamio idejom o američkom snu, a zatim i ubio - rekao je Čikas, preneo je AP.

Iz Tužilaštva kažu da su među žrtvama i devojčice od devet, sedam i dve godine.

Na desetine ljudi, kojima su u proteklih desetak godina nestali najbliži, okupili su se ispred kuće bivšeg policajca u nadi da će konačno dobiti neke informacije od policije.

Nasilje nad ženama u Latinskoj Americi, uključujući i najteža dela poput femicida, pogoršalo se tokom pandemije korona virusa, piše BBC.

Prema podacima UN-a, 12 žena svakoga dana bude ubijeno u Latinskoj Americi.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Telgraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.