BERIŠA UPUTIO TEŠKE REČI BLINKENU: Sprema se tužba, DIPLOMATSKI SKANDAL u najavi!
Salji Beriša, Foto: Profimedia

au

BERIŠA UPUTIO TEŠKE REČI BLINKENU: Sprema se tužba, DIPLOMATSKI SKANDAL u najavi!

Beriša kaže da je ovlastio svog advokata u Francuskoj da pokrene tužbu protiv Blinkena

Objavljeno:

Bivši predsednik Albanije Salji Beriša na vanrednoj konferenciji za medije najavio je da će podneti tužbu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je juče izjavio da je Beriši i njegovoj porodici zabranjen ulazak u SAD zbog korupcije, javlja Juronjuz Albanija.

Beriša kaže da je ovlastio svog advokata u Francuskoj da pokrene tužbu protiv Blinkena zbog javne klevete, koju je o njemu i njegovoj porodici izneo iz njemu nepoznatih razloga i bez ikakvog upozorenja.

Ne postoji niko u Albaniji ili na svetu ko može da kaže da jesam ili sam bio umešan u bilo kakvu koruptivnu aferu, zbog čega sam razgovarao sa svojim pravnim savetnikom u neutralnoj i uglednoj zemlji poput Francuske, da bih podneo tužbu protiv Entonija Blinkena zbog javnog klevetanja na Kaznenom sudu u Parizu, rekao je Beriša.

Na pitanje novinara da li će tužiti i pomoćnika državnog sekretara za Evropu Metjua Palmera, koji je u intervjuu za Glas Amerike naveo da je Beriša zloupotrebio svoj položaj, bivši premijer rekao je da treba da pogleda njegovu izjavu, ali da veruje da je visoki američki zvaničnik branio stav Stejt departmenta" i da je za sada fokus na Blinkenu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.