USIJAO SE INTERNET: Nova odvala Džoa Bajdena, možda i NAJBIZARNIJA DO SADA!
Džo Bajden, Foto: Printscreen/Twitter

au

USIJAO SE INTERNET: Nova odvala Džoa Bajdena, možda i NAJBIZARNIJA DO SADA!

Američki predsednik nije bio previše raspoložen za odgovaranje na novinarska pitanja

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden našalio se dok je odgovarao na pitanja tokom probne vožnje "Fordovog" pikapa "F-150 lajtning".

Bajden se tokom obilaska "Fordove" fabrike u Mičigenu u utorak dovezao do grupe novinara od kojih su mnogi pitali kako mu se dopala vožnja. Jedna novinarka je, međutim, upitala predsednika za tekuću bliskoistočnu krizu.

- Gospodine predsedniče, mogu li da upitam na brzinu oko Izraela pre nego što se odvezete dalje jer je to veoma važno? – čuje se glas novinarke na snimku.

- Ne, ne možete – odgovorio je Bajden.

- Osim ako ne stanete ispred automobila dok ja dajem gas. Samo se šalim – dodao je.

Nakon ovog internet se usijao.

- Da citiram Džoa Bajdena: "Ma ‘ajde čoveče" - reagovao je novinar Alheli Pikazo.

- Kakav urnebesan kontekst da se tako našali o napadima na novinare - napisao je na "Tviteru" bivši novinar "Vašington posta" Maks Rozental.

U subotu 15. maja izraelske snage srušile su 12-spratnu zgradu u gradu Gazi u kojoj su se nalazile američka novinska agencija AP i katarska "Al Džazira", navodeći da je u pitanju bila "legitimna vojna meta", da su se u zgradi nalazile vojne kancelarije Hamasa i da su civili upozoreni da se sklone pre napada. Iz AP-a su rekli da su u zgradi 15 godina i da nema znakova da je Hamas bio u njoj. Nije izvešteno da je neko poginuo u ovom napadu.

Neki komentari na Bajdenovu šalu su bili političke prirode.

- Ovo je užasna pretnja protiv slobodne štampe u Americi i verujem da će uskoro uslediti pokretanje procesa impičmenta - komentar je Toma Eliota, osnivača i urednika "Grabijena".

Njegov "tvit" odnosi se na zvezde Si-En-En-a Brajana Steltera i Džima Akostu koje je "ismejao jer su proveli protekle četiri godine ponašajući se kao da je (bivši američki predsednik Donald) Tramp opasnost po novinarstvo". Komentar o impičmentu odnosi se na protekla dva suđenja zbog opoziva Trampu.

- Ovo bi bio požarni alarm u vestima da je Džo Bajden republikanac i da je ovo rekao novinaru - rekao je Stiv Gest, pomoćnik senatora Teksasa Toma Kruza.

(Espreso / Fox News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.