SALI BERIŠA NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTI: Blinken zabranio bivšem predsedniku Albanije ulaz u zemlju zbog KORUPCIJE!
Američki državni sekretar Entoni Blinken, Foto: Printscreen/Youtube

SVET

SALI BERIŠA NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTI: Blinken zabranio bivšem predsedniku Albanije ulaz u zemlju zbog KORUPCIJE!

Kako je Blinken saopštio, razlog za to je zbog toga što SAD zvanično smatraju bivšeg albanskog predsednika i njegovu porodicu korumpiranim

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken objavio je da su Sjedinjene Države zabranile bivšem albanskom predsedniku Saljiju Beriši i njegovoj porodici ulazak u Sjedinjene Države.

Kako je Blinken saopštio, razlog za to je zbog toga što SAD zvanično smatraju bivšeg albanskog predsednika i njegovu porodicu korumpiranim.

- Akti korupcije bivšeg predsednika Albanije Salija Beriše podrivaju demokratiju u Albaniji. Javno sam proglasio Berišu i članove njegove uže porodice nepodobnim za ulazak u Sjedinjene Države. Ostajemo zajedno protiv korupcije sa našim partnerima u Albaniji - napisao je Blinken na Tviteru.

Na zvaničnij stranici Stejt departmenta takođe je objavljeno saopštenje koje je Blinken potpisao u kome se navodi da je Beriša kao premijer Albanije bio "umešan "u zloupotrebu javnih sredstava, kao i da je uticao na javne procese uključujući upotrebu moći u sopstvenu korist i obogaćivanje svojih političkih saveznika i članova porodice, na štetu poverenja albanske javnosti u njihove vladine institucije i javne zvaničnike.

- NJegova sopstvena retorika pokazuje da je spreman da zaštiti sebe, članove svoje porodice i svoje političke saveznike, na štetu nezavisnih istraga, napora protiv korupcije i mera odgovornosti - ističe se u saopštenju.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 20.05.2021.

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.