POGINULO ŠEST OSOBA U POJASU GAZE! Razmenjivanje vatre se nastavlja, do sada ubijeno 219 Palestinaca!
ilustracija, Foto: Profimedia

NIKAD KRAJA

POGINULO ŠEST OSOBA U POJASU GAZE! Razmenjivanje vatre se nastavlja, do sada ubijeno 219 Palestinaca!

Hamas i Islamski džihad potvrdili su smrt 20 svojih pripadnika, a izraelske vlasti tvrde da je taj broj najmanje 130, dok je zavnično potvrđeno 12 poginulih u Izraelu, uključujući dvoje dece

Objavljeno:

Sukobi Izraela i Palestinaca nastavili su se danas vazdušnim udarima na Pojas Gaze, u kojima je poginulo šest osoba i uzvratnim raketnim napadima Hamasa, uprkos međunarodnim pozivima da se okonča više od nedelju dana borbi.

Medicinski zvaničnici Gaze saopštili su da u poslednjim napadima izraelskih snaga poginulo šest osoba,a da je od početka borbi 10. maja ubijeno 219 Palestinaca, uključujući 63 dece i više od 1.530 ranjenih osoba, prenosi Rojters.

Hamas i Islamski džihad potvrdili su smrt 20 svojih pripadnika, a izraelske vlasti tvrde da je taj broj najmanje 130, dok je zavnično potvrđeno 12 poginulih u Izraelu, uključujući dvoje dece.

Rakete su danas takođe lansirane i sa palestinskih položaja,a sirene su se oglasile u primorskom gradu Ašdodu, južno od Tel Aviva, i u naseljima blizu granice s Gazom, ali nije bilo izveštaja o šteti ili povređenim osobama.

U sukobima u Jerusalimu i na Zapadnoj obali na protestima jedan Palestinac je ubijen i više od 70 ranjeno, od toga 16 vatrenim oružjem, a stotine njih bacalo je kamenje na izraelske kontrolne punktove gde su dva vojnika povređena.

Velike grupe Palestinaca okupile su se i u Nablusu, Vitlajemu, Hebronu i drugim gradovima na Zapadnoj obali.

U Jerusalimu je policija rasporedila vodene topove u blizini naselja Šeik Džara, gde se palestinske porodice suočavaju sa proterivanjem iz domova u kojima žive od 1950-ih.

Pretnja ovim iseljavanjem ključni je faktor porasta tenzija u gradu tokom poslednjih sedmica koji su narasli do otvorenih sukoba dve strane koje su ušle u deveti dan.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.