PREKIPELO JOJ JE! Medicinska sestra koja se brinula o britanskom premijeru Džonsonu dala otkaz!
Britanski premijer Boris Džonson, Foto: Profimedia

nije mogla više

PREKIPELO JOJ JE! Medicinska sestra koja se brinula o britanskom premijeru Džonsonu dala otkaz!

Dženi Mekgi sa Novog Zelanda, bila je jedna od dve medicinske sestre koje je Džonson izdvojio zbog pružanja nege tokom njegovog boravka u bolnici prošlog aprila, kada je rekao da je mu je Nacionalni zdravstveni sistem (NHS) spasio život

Objavljeno:

Otkaz je dala medicinska sestra koja je brinula o britanskom premijeru Borisu Džonsonu na odeljenju za intenzivnu negu, dok se borio sa kovid-19, a dnevnik "Gardian" navodi da joj je prekipelo zbog ponašanja njegove vlade prema zdravstvenim radnicima.

Dženi Mekgi sa Novog Zelanda, bila je jedna od dve medicinske sestre koje je Džonson izdvojio zbog pružanja nege tokom njegovog boravka u bolnici prošlog aprila, kada je rekao da je mu je Nacionalni zdravstveni sistem (NHS) spasio život, preneo je Rojters.

Britanski premijer je pohvalio Mekgiovu i još jednu njenu koleginicu jer su bile uz njegovu postelju u londonskoj bolnici Sveti Tomas, kada su stvari mogle da krenu i ovako i onako.

Međutim, na njegovu sramotu, ona je napustila NHS, osudujući svog bivšeg pacijenta i način na koji njegova vlada tretira medicinsko osoblje, preneo je britanski dnevnik "Gardijan".

- Nismo poštovani i nismo plaćeni koliko zaslužujemo. Dosta mi je toga. Zato sam dala otkaz, preneo je list njenu izjavu koju je dala za dokumentarni film TV Kanala 4, koji će biti emitovan 24. maja.

List je naveo da je Mekgiova mislila na predlog vlade da se zaposlenima u NHS poveća plata za jedan odsto, što su Džonsonovi politički protivnici i sindikati opisali kao uvredu za one koji su se borili protiv pandemije.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.