VIJAGRA U VITAMINIMA? Italijanska policija zaplenila ČAK 10.000 kapsula lažinih vitaminskih dodataka ishrani
ilustracija, Foto: AP

neverovatno

VIJAGRA U VITAMINIMA? Italijanska policija zaplenila ČAK 10.000 kapsula lažinih vitaminskih dodataka ishrani

Upozorenje o prodaji lažinih vitaminskih preparata izdalo je italijansko Ministarstvo za zdravstvo, a akciju pretrsesa i zaplene izvelo je specijalno odeljenje italijanske policije, izveštava list "Fanpejdž"

Objavljeno:

Italijanska policija zaplenila je 10.000 kapsula lažinih vitaminskih dodataka ishrani (integratora) koje su sadržavale zabranjenu supstancu sildenafil, poznatiju kao "vijagra".

Upozorenje o prodaji lažinih vitaminskih preparata izdalo je italijansko Ministarstvo za zdravstvo, a akciju pretrsesa i zaplene izvelo je specijalno odeljenje italijanske policije, izveštava list "Fanpejdž".

Prema saopštenju Ministarstva, lažni integratori se prodaju pod sledećim nazivom: "Forzapiu" formula extra forte lotto 779296438 TMC 03/2022 i "Potenza Max" ginseng complex lotto 4589136 TMC 10/2022 pakovanje od 4 capsule.

Supstanca sildenafil, koju sadrži vijagra, može se koristiti samo uz lekarski recept i ne sme biti u proizvodima namenjenim ishrani.

"Sildenafil" proizvodi engleska farmaceutska kompanija "Fajzer" koja je, prema nalazu policije, takođe proizvođač i dva lažna integratora/suplementa ishrane, a distribuciju u Evropi je preuzela španska firma "Green Box supplements".

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.