SPREMALA SE ZA SVADBU SINA, PA SAHRANILA ĆERKU: Stravična tragedija, MAJKA I DALJE VAN SEBE! (FOTO)
Tragedija, Foto: Printscreen Instagram

PORODIČNA TRAGEDIJA

SPREMALA SE ZA SVADBU SINA, PA SAHRANILA ĆERKU: Stravična tragedija, MAJKA I DALJE VAN SEBE! (FOTO)

Elvirini roditelji su do poslednjeg trenutka verovali u čudo, molili se da je nihova ćerka živa

Objavljeno:

Uzorni diplomac Kazanjskog univerziteta, mlada nastavnica koja je mnogo obećavala, prisebna i izdržljiva i u veoma teškim situacijama – tako rodbina i komšije opisuju Elviru Ignatievu, koja je poginula tokom masovne pucnjave u kazanjskoj školi broj 175.

Prema rečima očevidaca, kada se na vratima škole pojavio Ilnaz Galiaviev, nastavnica je bila prva na putu napadača. Pored nje je bio đak, a ona je u deliću sekunde uspela da ga odgurne, na taj način mu omogućivši da pobegne

Elvirini roditelji su do poslednjeg trenutka verovali u čudo, molili se da je nihova ćerka živa. Do nedavno su se nadali da će se ispostaviti da su informacije o Elvirinoj smrti koje su se pojavile na Internetu i u medijima netačne.

Komšije porodicu Radife i Nikolaja Ignatijeva nazivaju uzornom. Roditelji su se pripremali za venčanje sina, a onda ih je zadesila tragedija i umesto svadbe, održana je sahrana ćerke.

– Bila je tako pametna. Nije mogla da izgovori ružnu reč, uvek je više razmišljala o drugima nego o sebi. Kažu da je umrla štiteći decu. Ali zašto nije mislila na mene? Kako ću živeti bez nje? – priča Elvirina majka, prenosi kazan.kp.ru.

Bliska Elvirina rođaka ispričala je šta je preminula nastavnica engleskog radila uoči tragedije.

– Elvira je često učestvovala na takmičenjima. Mnogo je volela decu, ako bi se neko razboleo, odlazila mu je u posetu i nosila poklone. Nije imala vremena za odmor. Čak je i tokom vikenda, 10. maja, otišla u školu i počistila kancelariju. Elvira je bila uvek dobro raspoložena. Lepo je živela, znala je da uživa u životu – rekla je rođaka.

Njena razredna iz gimnazije, takođe je hvali.

– Bila je tako marljivo dete. Bila je čovek! Ne sećam je se tužne. Jedna od vodećih učenika. Ne želim da verujem da je nema – rekla je Elvirina razredna.

Bliska rođaka otkrila je da je brat prvi saznao za Elvirinu smrt.

– Jako nam je teško. U stanju šoka sam. Izgleda da ne razumemo da smo ostali bez Elvire. I tati i mami je veoma teško – rekao je Elvirin brat.

Podsetimo, bivši učenik gimnazije broj 175 u Kazanju, maturant, otvorio je vatru u utorak u svojoj bivšoj školi i ubio devet lica, od toga sedmoro dece. Ranjene su 23 osobe. Počinitelj je u pritvoru, a 12. maj je proglašen danom žalosti u Tatarstanu. Ranije je javljeno da je ubijeno 11 ljudi. Ruska istražna komisija otvorila je istragu masovnog ubistva.

Bonus video:

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla
03:10

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media