AUSTRALIJA: Postavlja se zaštitna ograda zbog napada dinga na DVOGODIŠNJE DETE
Dingo, Foto: Profimedia

zaštićena vrsta

AUSTRALIJA: Postavlja se zaštitna ograda zbog napada dinga na DVOGODIŠNJE DETE

Tokom aprila je divlji pas dingo napao dvogodišnjeg dečaka

Objavljeno:

Na ostrvu Frejzer u Australiji biće postavljena zaštitna ograda nakon prošlomesečnog napada divljeg psa dinga na dvogodišnje dete.

Vlada Kvinslenda izdvojila je dva miliona dolara za ogradu oko naselja i popularne plaže na severoistočnom delu ostrva Frejzer kako bi zaštitila posetioce posle nekoliko napada dinga na decu, prenosi Gardijan.

Ministarka za životnu sredinu Kvinslenda Megan Skenlon rekla je da će oko sedam kilometara ograde biti postavljeno oko naselja nakon što je jedan lokalni poslanik pokrenuo takvu inicijativu, a ograđivanje treba da zaštiti posetioce, lokalno stanovništvo i domaću dingo populaciju, koja više ne pokazuje strah u kontaktu sa ljudima.

Tokom aprila je divlji pas dingo napao dvogodišnjeg dečaka, koji je sa ranama od ugriza na glavi i po telu avionom prebačen u bolnicu sa ostrva Frejzer, a 2019. dečak od 14 meseci hospitalizovan je sa frakturom lobanje i ranama na glavi i vratu, nakon što ga je napao dingo na na ovom popularnom izletištu u Kvinslendu.

Pas dingo je zaštićena vrsta u nacionalnim parkovima države Kvinslend i u aboridžinskim rezervatima, a ljudi koji hrane ili uznemiravaju populaciju australijskih divljih pasa suočavaju se sa novčanim kaznama do 10.000 dolara, u pokušaju da se spreči podsticanje ovih životinja da se združe sa ljudima.

Bonus video:

03:10

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.