PENTAGON POTVRDIO: Procureli SNIMCI koji prikazuju MISTERIOZNI OBJEKAT (VIDEO)
Misteriozni objekat, Foto: Printscreen/Twitter

au, kakva pojava

PENTAGON POTVRDIO: Procureli SNIMCI koji prikazuju MISTERIOZNI OBJEKAT (VIDEO)

Na video snimku se čuju zbunjeni mornari kako komentarišu neobično viđenje

Objavljeno:

Sveže procureli snimci misterioznog sfernog objekta koji se vrti iznad obale Kalifornije autentični su, rekla je američka vojska, napominjući da je video snimljen na brodu ratne mornarice i da je pod istragom.

Zrnasti infracrveni snimak koji je u petak prvi objavio režiser Džeremi Korbel, prikazuje okrugli predmet koji je lebdeo iznad okeana pre nego što je naglo zaronio u vodu. Portparol Pentagona potvrdio je da su ga snimili američki mornari.

„Mogu da potvrdim da je video snimilo osoblje mornarice i da ga je UAPTF uključio u svoja tekuća ispitivanja“, rekla je portparolka Pentagona Suzan Gouh u izjavi, pozivajući se na Operativnu grupu za neidentifikovane vazdušne pojave, program pomorske obaveštajne službe koji je nastao sa ciljem da prikuplja izveštaje o misterioznim viđenjima.

Na video snimku se čuju zbunjeni mornari kako komentarišu neobično viđenje, a jedan kaže „Vau, pljusnulo je!“ nakon što je objekat uronio u okean, odmah rekavši drugom pomorcu da označi domet i položaj objekta.

Iako Gouh nije ponudila druge detalje sa snimka, Korbel - čiji su dokumentarni filmovi uglavnom usredsređeni na NLO-e i obelodanjivanje vlade - tvrdi da je video snimljen u blizini San Dijega 2019. godine iz komandnog centra USS Omaha, primorskog borbenog broda. Režiser je prethodno podelio neklasifikovane slajdove sa vojnog brifinga, gde su rekli da je objekat nestao u okeanu i da su „pokušaji da se u vodi potraže olupine bili neefikasni“.

Pentagon je tvrdio da je njegov projekat praćenja NLO-a, Napredni program za identifikaciju svemirskih pretnji, raspušten, ali je izveštaj Senata prošle godine priznao da je isti posao nastavljen pod drugim telom. Preimenovan u Nepoznati vazdušni fenomen radne grupe, oprema je namenjena sastavljanju i standardizaciji viđenja nepoznatih letećih objekata. Potrebno je izraditi izveštaj o njihovim nalazima, koji bi trebalo da bude objavljen u junu.

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.