PREKID VATRE ZA VIKEND? Ostaje da se vidi!
Izrael, Foto: Profimedia

BILO BI LEPO

PREKID VATRE ZA VIKEND? Ostaje da se vidi!

Hamas je poslao poruke da je zainteresovan za prekid vatre i pregovarači veruju posle izraelskih udara na Gazu u noći između četvrtka i petka i rano danas da je Izrael takođe zainteresovan da se najnovije nasilje obustavi, rekli su diplomatski izvori

Objavljeno:

Diplomatski izvor blizak nastojanjima da se postigne prekid vatre izmedju Izraela i palestinskog Hamasa izjavio je za izraelske medije da ima razloga za optimizam da će se to postići za dan dva.

Kako je navedeno, ta proccena pregovarača je rezultat iskustva u posredovanju uspostavljanja prekida vatre kako bi se okončale ranije runde nasilja izmedju dve strane.

Hamas je poslao poruke da je zainteresovan za prekid vatre i pregovarači veruju posle izraelskih udara na Gazu u noći između četvrtka i petka i rano danas da je Izrael takođe zainteresovan da se najnovije nasilje obustavi, rekli su diplomatski izvori.

Egipat igra glavnu ulogu u trenutnim naporima da nasilje prestane i vodi pregovore sa zvaničnicima Hamasa, Katara, SAD i drugih zemalja, a egipatski zvaničnici su u četvrtak bili u Izraelu.

Jedan diplomata iz Saveta bezbednosti UN je rekao da će na otvorenom sastanku o nasilju u Izraelu i Gazi u nedelju zemlje članice jednoglasno uputiti pozive na prekid vatre.

Taj sastanak će biti dodatni pritisak da se nerijateljstva prekinu.

Bonus video:

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla
03:10

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media