STRAVIČNA ISPOVEST PALESTINCA IZ SRCA GAZE: Način na koji im svaki dan počinje je PRETEŽAK I SRCEPARAJUĆI
Gaza, Foto: Profimedia

ispovest IZ GAZE

STRAVIČNA ISPOVEST PALESTINCA IZ SRCA GAZE: Način na koji im svaki dan počinje je PRETEŽAK I SRCEPARAJUĆI

Šava očekuje da se situacija smiri i da se vrate "normalnom" životu

Objavljeno:

Prevodilac iz Gaze, Džejson Šava, koji od svoje treće godine ovde živi sa svojom porodicom rekao je za "Novosti":

- Izraelske trupe, za sada, nisu u ušle na teritoriju Gaze. Tokom noći situacija u gazi je bila užasna. Na stotine raketa je ispaljeno u severnom delu. Grozno je sve - bile su njegove reči.

Kako kaže, roditelji su mu iz Gaze, on je rođen u Americi, a dok je bio dete, vratili su se u grad, gde su mu preci, poslednjih 700 godina.

O užasima na Bliskom Istoku, svakodnevno piše na društvenim mrežama. Situacija je, kaže, teška i ne krije svoju ljutnju i tugu zbog svega što se dešava. I dok su se mediji sinoć usijali od vesti da su izraelske kopnene trupe ušle na teritoriju Gaze, situacija je, izgleda, bila malo drugačija.

- Nije tačno da su krenuli u kopnenu akciju, jer nijedna izraelska trupa nije ušla u Gazu - rekao nam je Šava. - Došlo je do zabune zbog izjave izraelske vojske da koristi kopnene i vazdušne sange za napad na Gazu. To je protumačeno kao da je započela kopnena ofanziva. Ustvari, kopnene trupe su gađale iz tenkova, ali nijedan vojnik, zapravo, nije ušao u Gazu. Mnoge porodice morale su da napuste svoje voljene, u strahu da ne izgube život.

Kao i mnogi, i Šava očekuje da se situacija smiri i da se vrate "normalnom" životu. Kako nam je rekao, juče ujutru je situacija bila malo mirnija i tek po neka raketa je proletela.Govori da svako jutro, porodice u Gazi, započinju dan, tako što zovu svoju porodicu i najmilije, koji se nalaze u delovima gde su bombardovani, da provere kako su. Da li su živi oni i njihova deca.

Šava očekuje da se situacija smiri i da se vrate "normalnom" životu

Bonus video:

24:29

CENTRALNI DNEVNIK 13.05.2021.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.