VELIKA TUGA U IZRAELU: Dečak (5) poginuo, majka je pokušala da ga odvede u sklonište!
Dečak, Foto: Twitter

tragično

VELIKA TUGA U IZRAELU: Dečak (5) poginuo, majka je pokušala da ga odvede u sklonište!

Dečaka je majka odvela u sklonište pri prvim zvucima sirena

Objavljeno:

Petogodišnji dečak jedna je od poslednjih žrtava sukoba između Palestine i Izraela. Život je izgubio sinoć u gradskom području Tel Aviva, kada su iz Gaze ispaljene rakete na Izrael. U ovom napadu povređeno je još 20 osoba.

Dečaka je majka odvela u sklonište pri prvim zvucima sirena, ali su raketni geleri probili staklo prozora i udarili u majku i dete.

Tom prilikom je i majka teško povređena, a dečak je preminuo nekoliko sati kasnije. Opština Sderota identifikovala je dečaka kao Ido Avigal, prenosi Tajms of Izrael.

Njegovom smrću je broj poginulih u Izraelu iznosi sedam, uključujući pet izraelskih civila, jednog vojnika izraelskih odbrambenih snaga i indijskog državljanina ubijenog protivtenkovskom raketnom vatrom na granici Gaze.

Od srede je ka izraelskoj vojsci ispaljeno ukupno 180 raketa, od kojih je 40 palo u Gazu.

Na desetine projektila uspešno je presreo protivraketni odbrambeni sistem Gvozdena kupola. Ukupno je skoro 1.300 raketa i minobacačkih granata ispaljeno na Izrael od početka borbi u ponedeljak uveče, prema podacima IDF.

Teroristička grupa Hamas saopštila je da je ispalila 130 raketa u znak odmazde zbog udara na višespratnu zgradu u gradu Gazi. Palestinska islamska džihadska teroristička organizacija takođe je rekla da je ispalila salve raketa na jevrejsku državu.

Pored dečaka u sinoćnjem napadu stradala je i četrdesetgodišnja žena, dok ostali povređeni nisu u životnoj opasnosti. Ranije tog dana, operativci Hamasa ispalili su protivtenkovsku raketu na džip IDF-a na granici sa Gazom, ubivši jednog vojnika, a ranivši još dvojicu.

IDF je zatim pokrenuo seriju koordiniranih napada u Gazi, ubivši četvoricu najviših komandanata u Hamasovom vojnom rukovodstvu koji su bili povezani sa proizvodnjom oružja.

Bonus video:

00:29

ALEKSANDAR PEŠIĆ SNIMIO NAPAD 130 HAMASOVIH RAKETA: Srpski fudbaler u epicentru RATA u Tel Avivu (VIDEO)

(Espreso / Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.