BORIS DŽONSON APELUJE: Potrebno je HITNO smirivanje napetosti između Izraela i Hamasa!
Britanski premijer Boris Džonson, Foto: Youtbe printscreen

izrael i hamas

BORIS DŽONSON APELUJE: Potrebno je HITNO smirivanje napetosti između Izraela i Hamasa!

On je na Tviteru izrazio "duboku zabrinutost" Velike Britanije i apelovo na lidere da se "udalje od ivice ponora"

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da bi želeo da vidi "hitno smirivanje napetosti" izmedju Izraela i Hamasa usred najvećeg nasilja od rata 2014. godine u pojasu Gaze.

On je na Tviteru izrazio "duboku zabrinutost" Velike Britanije i apelovo na lidere da se "udalje od ivice ponora".

Džonson je jedan od mnogobrojnih lidera širom sveta koji nude savet posle kulminacije napetosti u Jerusalimu koja je prerasla u raketiranje iz pojasa Gaze.

Džejms Kleverli iz Ministarstva spoljnih poslova je rekao u parlamentu da Britanija "nedvosmisleno osudjuje ispaljivanje raketa na Jerusalim i druge lokacije u Izraelu", ocenivši da je ponašanje Hamasa "terorizam" i pozvao ekstremiste da "okončaju huškanje i raketnu vatru uperenu protiv Izraela".

On je rekao i da Izrael ima "legitimno pravo na samoodbranu", ali je dodao da je pri tome "ključno da sve akcije budu proporcionalne, u skladu sa medjunarodnim humanitarnim pravom i da se uloži svaki napor kako bi se izbegle civilne žrtve."

Bonus video:

01:08

HASAN NIJE VEROVAO DA KORONA POSTOJI, A ONDA SE DESILO ONO NAJGORE! Sa suzama u očima i knedlom u grlu progovorio o BORBI za ŽIVOT

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.