AKCIJA NEMAČKE POLICIJE: Privedeno desetak muškaraca zbog kamenovanja sinagoge i paljenja izraeleskih zastava!
Policija, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

zatvor

AKCIJA NEMAČKE POLICIJE: Privedeno desetak muškaraca zbog kamenovanja sinagoge i paljenja izraeleskih zastava!

Policija je saopštila da su tri muškarca u ranim 20-im godinama privedena sinoć

Objavljeno:

Nemačka policija privela je više od 10-ak muškaraca u tri nemačka grada osumnjičenih da su kamenjem oštetili sinagogu, palili izraelske zastave i podmetnuli požar na spomen obeležje jevrejske molitvene kuće uništene tokom nacistickih pogroma 1938. godine.

Nemački političari osudili su tri odvojena incidenta kao antisemitske napade, koji su se poklopili sa eskalacijom nasilja između izraelske vojske i palestinskih ekstremista u pojasu Gaze, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da su tri muškarca u ranim 20-im godinama privedena sinoć i puštena nakon što su priznali da su bacali kamenje na prozor sinagoge u Bonu i palili izraelsku zastavu.

Osumnjiceni su policiji rekli da ih je nasilje u Gazi i Izraelu motivisalo da bacaju kamenje na sinagogu.

U Minsteru, na severozapadu Nemačke, policija je saopštila da je privela 13 muškaraca koji su se okupili ispred sinagoge i palili izraelske zastave.

Oni su optuženi za održavanje ilegalnog javnog skupa.

Armin Lašet, premijer države Severna Rajna-Vestfalija gde se incident dogodio, rekao je da oni neće toleristai antisemitizam.

U Dizeldorfu, napadači su zapalili vreću za smeće na kamenu postavljenom u spomen na Veliku sinagogu koja je uništena tokom Kristalne noći, kada je opljačkana i uništena jevrejska imovina širom nacističke Nemacke i Austrije novembra 1938. godine.

"Ova antisemitska mržnja je sramota", izjavila je ministarka pravosuđa Kristine Lambreht i dodala da sinagoge i jevrejske lokacije treba dobro da budu zaštićene.

Bonus video:

00:32

Hapšenje u Beogradu zbog teške krađe

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.