KIM NAREDIO POGUBLJENJE DIRIGENTA HORA, POGOĐEN SA 90 METAKA! Čak mu ni to nije bilo dovoljno, novinar progovorio!
Kim Džong Un, Foto: EPA / KCNA

NEVEROVATNO

KIM NAREDIO POGUBLJENJE DIRIGENTA HORA, POGOĐEN SA 90 METAKA! Čak mu ni to nije bilo dovoljno, novinar progovorio!

Zapanjujuće tvrdnje izneo je novinar Džu Seong Ha

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je pogubljenje dirigenta hora, koji je navodno pogođen sa 90 metaka ispred članova javnosti, tvrdi južnokorejski list u nedavno izveštaju. Takođe se navodi da su članovi hora bili primorani da marširaju pored mrtvog tela, preneo je “Njuzvik”.

Zapanjujuće tvrdnje izneo je novinar Džu Seong Ha koji piše za dnevni list “Dong-A Ilbo”. Članak je objavljen 29. aprila, ali se proširio nakon što je podeljen onlajn. Trenutno ne postoje nezavisne potvrde njegovih navoda.

Džu je napisao da je sve počelo 16. februara, na rođendan Kimovog oca Kima Džong Ila. Severna Koreja slavi taj datum kao Dan sjajne zvezde, a Kim se sa suprugom pojavio u pozorištu Mansude u Pjongjangu na proslavi.

Džu je napisao da je jedna od tačaka koje su izvedene te noći bila “Magija senki”, sa glumcima koji su radili trikove iza ekrana kao da su zaista senke. Kim je nakon toga pohvalio produkciju, ali je dirigent prokomentarisao nekom u blizini da smatra da šou nije baš toliko dobar. Kasnije te noći, piše Džu, dirigent je uhapšen.

Izdat je i nalog dva dana kasnije da se okupe svi umetnici u Pjongjangu, navodi Džu dodajući da se tako 20. februara okupilo 20 ljudi na mestu za pogubljenje, gde su videli zavezanog dirigenta.

“Dirigent hora… umro je užasnom smrću ispred svojih ljudi. Egzekuciju su sprovela trojica sa automatskim puškama AK-47, a svaki je ispalio po jedan magazin (30 metaka) sa distance od deset metara. Rečeno je da se telo, koje je pogođeno sa 90 metaka, toliko napunilo da nisu mogli da ga podignu”, naveo je Džu.

Novinar je naveo da je to bio dirigent sa ceremonije i da je njegovo ime, kako se moglo čuti, bilo Hjun Vu Čo. Džu je takođe naveo da je pokušao da potvrdi ime onlajn, ali je jedini dirigent sličnog imena bio Hjun Ho Rju, koji radi sa Horom za nacionalni doprinos.

Kad je pisao članak Džu nije bio siguran da li je pogubljeni muškarac Hjun Ho Rju, Hjun Vu Čo ili neko treći, ali da je “svakako siguran da je dirigent javno pogubljen”.

“Njuzvik” navodi da je detalje Džuovog članka na “Jutjubu” podelila Jeonmi Park, koja je pobegla iz Severne Koreje. Ona je poznata aktivistkinja, ali su neki njeni navodi iz detinjstva u izolovanoj zemlji kritikovani zbog nekozinstentnosti.

Bonus video:

01:22

Skadarlija posle rekonstrukcije

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.