SUKOB ĆE ESKALIRATI ZAHVALJUJUĆI BAJDENU: Politikolog otkrio ko podržava Izrael i šta je sa Nemcima!
Izrael, Foto: Profimedia

ratno stanje

SUKOB ĆE ESKALIRATI ZAHVALJUJUĆI BAJDENU: Politikolog otkrio ko podržava Izrael i šta je sa Nemcima!

Galijaševć dodaje da su na strani “Hamasa” Iran i Turska

Objavljeno:

Politički analitičar Dževad Galijašević analizirao je za Objektiv.rs trenutnu eskalaciju sukoba između Izraela i ekstremističke organizacije “Hamas” i naglasio da Srbija u ovom sukobu treba da bude uzdržana.

– Izrael je moćan, cela Evropska unija podržava Izrael, Nemci imaju kompleks krivice zbog holokausta i Netanijahu to koristi. Ovaj sukob će eskalirati zahvaljujući Bajdenu, Abdel Fatah Sisiju, Mahmudu Abasu te Jordanu – istakao je on.

Galijaševć dodaje da su na strani “Hamasa” Iran i Turska.

– Na strani “Hamasa” Iran i Turska koji galame, ali Hezbolah i u Libanu i u Siriji miruje, a to je dobra vest. Loša vest je da je Gaza talac Hamasa, i što milion i po Palestinaca živi pod bombama na prostoru od 360 kvadratnih kilometara. Svaki kamen koji bacite na taj prostor pada na glavu Palestinaca, a tek granate – govori naš sagovornik.

On navodi da su verske podele duboke.

– Nažalost, verske podele su duboke, svi muslimani sveta su na strani Palestinaca. Ovaj konflikt odgovara teroristima “Hamasa”. Ne odgovara narodu, ni Palestincima ni Jevrejima. Konflikt Izraela i Palestine traje već mnogo dugo – zaključuje Galijašević za naš portal.

Podsetimo, žestoki sukobi izraelskih snaga i “Hamasa” nastavljeni su i jutros, u Tel Avivu se celog jutra oglašavaju sirene za uzbunu, dok je u gradu Lodu, u centralnom Izraelu, proglašeno vanredno stanje.

Najmanje 40 ljudi je poginulo u jednom od najtežih nasilja u poslednjih nekoliko godina.

Bonus video:

04:59

kriminolog

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.