ZA NJUJORŠKE STUDENTE OBAVEZNA VAKCINACIJA: Guverner poslao jasnu poruku!
Endrju Kuomo, Foto: Profimedia

moraju

ZA NJUJORŠKE STUDENTE OBAVEZNA VAKCINACIJA: Guverner poslao jasnu poruku!

Dakle, danas nema izgovora

Objavljeno:

Studenti Državnog univerziteta u Njujorku (SUNY) i Gradskog univerziteta u Njujorku (CUNY) moraće da se vakcinišu protiv korona virusa ako žele da pohađaju nastavu ove jeseni, saopštio je guverner Njujorka Endrju Kuomo.

Zahtev, koji pogađa više od 435.000 redovnih studenata, dolazi u trenutku kada Kuomo i drugi zvaničnici nude mnoštvo podsticaja čiji je cilj podstaći ljude da se vakcinišu, jer je primećeno kako potražnja za vakcinama opada.

- Dakle, danas nema izgovora - rekao je Kuomo na brifingu, preneo je "Glas Amerike".

- Odbori SUNY i CUNY zahtevaće vakcinaciju za sve studente koji se vraćaju na fakultete na jesen - istakao je on.

Kuomo, koji ima konačnu vlast nad metroima Njujorka, takođe, je najavio da će putnici dobiti besplatne sedmodnevne propusnice za sistem za vakcinaciju na lokacijama stanica na kojima će se davati vakcina proizvođača Džonson i Džonson pocev od sutra.

Prigradske železnicke službe, Long ajland rejlroud i Metro nort, ponudiće dve sistemske jednosmerne karte za putnike koji prime vakcinu na svojoj stanici, dodao je on.

- Dakle, razmislite o ovome - rekao je guverner.

- Ionako ulazite u stanicu metroa. Prolazite pored mesta vakcinacije. To je jednokratna vakcinacija. Zastanite, uzmite nekoliko minuta, uzmite vakcinu - dodao je guverner Njujorka.

Kuomo, koji je prošle nedelje najavio dogovor o kupovini karata sa Jenkisima i Metsima, dva glavna njujorška bejzbol kluba, rekao je da će polovina ulaznica za predstojeće utakmice plej-ofa nacionalne hokejaške lige Njujorka biti rezervisane za vakcinisane navijače.

Ranije je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio najavio je da će niz gradskih atrakcija, uključujući Linkoln center, zoološki vrt Bronks i trajekt Staten ajland, ponuditi besplatane karte u zamenu za primanje vakcine protiv korona virusa.

- Tačno je da je ponuda konačno došla do tačke da premašuje potražnju - rekao je De Blazio.

Strategija za motivaciju nevakcinisanih ukljucivaće više podsticaja i učiniti vakcinaciju pristupačnijom u mobilnim jedinicama i ad-hok mestima za vakcinaciju, istakao je on.

Bonus video:

00:21

Građani motivisani da dobiju 3.000 dinaraza vakcinaciju

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.