KORONA SE VRATILA U VIKTORIJU: Posle dva meseca zabeležen novi slučaj zaraze!
Australija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAMES ROSS

opet

KORONA SE VRATILA U VIKTORIJU: Posle dva meseca zabeležen novi slučaj zaraze!

Muškarac u 30-im godinama, koji se nedavno vratio iz inostranstva i okončao karantin u hotelu, jutros je bio pozitivan na virus

Objavljeno:

Australijska država Viktorija prijavila je danas prvi put posle više od dva meseca lokalno razvijen slučaj kovid-19, nakon čega su vlasti krenule u potragu za izvorom zaraze.

Muškarac u 30-im godinama, koji se nedavno vratio iz inostranstva i okončao karantin u hotelu, jutros je bio pozitivan na virus, preneo je Rojters.

Zaražena osoba je počela da razvija simptome slične gripu tokom vikenda, nakon što je prošlog utorka stigao u Viktoriju, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Australija je zatvorila svoje granice za sve osim za građane i stanovnike sa stalnom boravišnom dozvolom u martu prošle godine, a svi oni koji dođu sa inostranih destinacija, osim sa Novog Zelanda, moraju da budu u dvonedeljnom karantinu o svom trošku.

Susedni Novi Južni Vels, najnaseljenija australijska država, peti dan zaredom nema lokalno razvijene slučajeve kovid-19, dok vlasti tragaju za karikom koja nedostaje u novom lancu infekcija prijavljenom prošle nedelje.

Bonus video:

01:59

Romi slave Đurđevdan: Nema korone, samo ladno pivo

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.