VREĐALI PREDSEDNIKA ITALIJE I POZIVALI NA AKCIJE PROTIV NJEGA! Počelo je prošle godine, oglasila se i policija!
Policija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

VREĐALI PREDSEDNIKA ITALIJE I POZIVALI NA AKCIJE PROTIV NJEGA! Počelo je prošle godine, oglasila se i policija!

Ukoliko se optužbe dokažu, počiniocima preti kazna

Objavljeno:

Jedanaest osoba je pod istragom italijanske specijalne policije pod optužbom da su vređali čast i ugled predsednika Republike Serđa Matarele i podsticali na činjenje zločina, izveštava list "Fanpejdž".

Prema saopštenju policije, od aprila prošle do februara ove godine, optuženi su u mnogobrojnim javnim porukama i video snimcima vređali predsednika Matarelu i pozivali na akcije protiv njega.

Ukoliko se optužbe dokažu, počiniocima preti kazna od jedne do pet godina zatvora.

Optužene osobe su od 44 do 65 godina starosti, zaposlene, bliske raznim militantnim, desničarskim grupama i takozvanim "suprematistima", a među njima je i jedan 53. godišnji univerzitetski profešor.

Povodom optužbe, list podseća na sličan slučaj od pre dve godine kada je među optuženim hejterima bila i 68 godišnja Eleonora Zanroso iz Bolonje, koja je pred sudijama u suzama molila oproštaj.

Ona je, pre procesa u kojemu je rizikovala zatvorsku kaznu, na fejsbuku napisala predsedniku Matareli: "Ubili su ti brata, zar ti nije dosta?".

Brat predsednika Matarele, Pjersanto, ubjen je 1980. godine po nalogu mafije.

Bonus video:

01:22

DRAMATIČAN SNIMAK HAPŠENJA U FILMSKOM GRADU: Pogledajte kako je policija uletela u podzemnu garažu ZAPLENJENO 45 KG MARIHUANE

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.