MASK UNIŠTIO NOVU KRIPTOVALUTU? Nekada je bio jedan od najvećih pristalica, a danas potpuni PREOKRET!
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

užas

MASK UNIŠTIO NOVU KRIPTOVALUTU? Nekada je bio jedan od najvećih pristalica, a danas potpuni PREOKRET!

Kada je član glumačke ekipe Majkl Če upitao: „Dakle, to je prazna priča?“, Mask je odgovorio: „Da, to je prazna priča“ i nasmejao se.

Objavljeno:

Dodžkoin je pao za trećinu nakon što je Ilon Mask, jedan od njenih najvećih pristalica, virtuelnu valutu nazvao „praznom pričom“ dok je vodio Saturdej najt lajv.

Posmatrači kriptovaluta imali su velika očekivanja od onoga što će reći izvršni direktor Tesle i kripto-entuzijast Mask, koji se nazvao „Dodžfader“, dok je bio domaćin američke komične emisije, navodi "Gardijan'".

Međutim, Maskova izjava je imala suprotan efekat od onoga što su investitori očekivali.

Dodžkoin, kriptovaluta slična bitkoinu koja je pokrenuta u šali, u jednom trenutku pala je za 35 odsto i dostigla 0,47 u odnosu na dolar, prenosi Tanjug.

Do nedelje uveče blago se oporavila i dostigala 0,49 dolara, iako je to bilo znatno ispod 0,68 dolara koliko je bila pre vikenda, nakon povećanog interesovanja investitora.

Vrednost digitalne valute počela je naglo da opada tokom programa, koji je prvi put internacionalno emitovan na Jutjubu.

Tokom emitovanja Mask je gledaoce upoznao sa svojom majkom Maje, koja je rekla da je uzbuđena što je od svog sina dobila poklon za Dan majki, ali je dodala: „Samo se nadam da to nije dodžkoin“.

U drugom delu emisije Maska su pitali šta je dodžkoin, a on je odgovorio: „To je budućnost valute. To je nezaustavljivo finansijsko sredstvo koje će zavladati svetom“.

Kada je član glumačke ekipe Majkl Če upitao: „Dakle, to je prazna priča?“, Mask je odgovorio: „Da, to je prazna priča“ i nasmejao se.

Dodžkoin je privukao pažnju nakon što je naišao na naklonost maloprodajnih investitora i pridobio poznate fanove, uključujući repera Snup Doga i basistu grupe ''''Kis'''' DŽina Simonsa.

Valuta se zasniva na internetskom mimu - šaljivoj frazi ili slici koja kruži internetom - u ovom slučaju, psu šiba inu.

Čak i nakon pada, dodžkoin, koga je Mask jednom opisao kao „narodnu kripto“, ostaje četvrta najveća digitalna valuta nakon bitkoina, etereuma i bajnans kovanica, prema sajtu "KoinMarketKap".

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.