ENORMNE BROJKE U JAPANU: Raste broj zaraženih sa komplikacijama, vlasti pooštrile mere, loša klinička slika!
Korona, Foto: Printscreen/Tanjug/AP

korona virus

ENORMNE BROJKE U JAPANU: Raste broj zaraženih sa komplikacijama, vlasti pooštrile mere, loša klinička slika!

Nakon što je u petak potvrđen rekordan broj od 1.131 slučaja kovida sa teškom kliničkom slikom, vlada Japana je odlučila da do 31. maja vanredno stanje

Objavljeno:

Broj kovid pacijenata sa teškom kliničkom slikom u Japanu je dostigao rekordnih 1.144, saopštilo je danas ministarstvo zdravstva, a u glavnom gradu Tokiju je ponovo evidentirano više od 1.000 novoinficiranih korona virusom.

Nakon što je u petak potvrđen rekordan broj od 1.131 slučaja kovida sa teškom kliničkom slikom, vlada Japana je odlučila da do 31. maja vanredno stanje, koje je na snazi u Tokiju, proširi i na šire područje Osake i da pooštri restriktivne mere u prefekturama Aići i Fukuoka.

Japan je trenutno na udaru četvrtog talasa pandemije korona virusa, sa više od 7.000 novozaraženih dnevno i rekordnim brojkama novih slučajeva kovida u 15 od ukupno 47 prefektura.

U Tokiju su danas potvrđena 1.032 nova slučaja kovida-19, nešto manje nego u subotu kada je evidentirano 1.121 - najviše od 22. januara kada je na snazi bilo vanredno stanje.

Bonus video:

01:41

SRBIJA RAZVIJA DOMAĆI ANTIGENSKI TEST NA KORONU: Detektovaće čak i nove mutirane sojeve virusa

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.