GRČKA SAOPŠTILA: Od danas se otvaraju plaže, a muzeji od 14. maja!
Grčka, Foto: Printscreen/Youtube

idemo

GRČKA SAOPŠTILA: Od danas se otvaraju plaže, a muzeji od 14. maja!

Zdravstvene vlasti su saopštile da epidemiološke mere poput fizičke distance i zaštitinih maski, koje su i obavezne za osoblje, i dalje ostaju na snazi

Objavljeno:

Grčka od danas ponovo otvara plaže, a muzeje sledeće nedelje, čime se zemlja užurbano priprema za početak nove trusitičke sezone od 15. maja.

Zdravstvene vlasti su saopštile da epidemiološke mere poput fizičke distance i zaštitinih maski, koje su i obavezne za osoblje, i dalje ostaju na snazi na plažama, prenosi portal "Greek reporter".

Barovi na plaži neće smeti da puštaju muziku, što je mera koja važi i za restorane i kafiće koji su ponovo otvoreni od 3. maja, a medicinski eksperti objašnjavaju da je ona potrebna pošto su izveštaji ukazali na to da buka može doprineti širenju virusa.

Grčka je takođe najavila ponovno otvaranje muzeja, bioskopa na otvorenom i pozorišta kasnije ovog meseca.

Pomoćnik ministra za civilnu zaštitu Nikos Hardalias rekao je u petak da će muzeji svoja vrata otvoriti 14. maja, sa zvaničnim početkom turističke sezone, a posetioci će morati da nose maske i da drže distancu, dok će u zatvorenim prostorima biti omogućeno prisustvo manjeg broja ljudi.

Bioskopi na otvorenom počinju sa radom 21. maja, a predstave na otvorenom kreću 28. maja. Osnovne škole otvaraju se 10. maja, a obdaništa 17. maja.

Od 15. maja, ponovo će biti dozvoljena putovanja između grčkih regiona, što se poklapa sa pokretanjem nove turističke sezone.

Prošlog meseca ukinuta su ograničenja karantina za vakcinisane ili testirane putnike iz EU i jednog broja drugih zemalja, uključujući i Srbiju.

Bonus video:

01:23

Kurir televizija istraživala: Kakve nas cene očekuju u Grčkoj

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.