TRAGEDIJA U MALIJU: Tri vojnika ubijena u eksploziji!
Vojska, Foto: Printscreen/Youtube

tuga

TRAGEDIJA U MALIJU: Tri vojnika ubijena u eksploziji!

Vozilo na čelu konvoja koji se vraćalo u kamp posle izlaska radi snabdevanja u Homboriju, nagazilo je na napravu

Objavljeno:

Tri vojnika afričke države Mali ubijena su a šestoro je teško ranjeno danas kada je detonirana eksplozivna naprava ručne izrade pri prolasku njihovog konvoja u sektoru Hombori u centru zemlje, saznaje se od vojnih i bezbednosnih izvora.

Vozilo na čelu konvoja koji se vraćalo u kamp posle izlaska radi snabdevanja u Homboriju, nagazilo je na napravu, naveo je jedan policijski zvaničnik u mestu Mopti, glavnom gradu tog regiona.

Malijska vojska saopštila je da su tri vojnika poginula a pet je ranjeno, i da su evakuisani u Gao na severu zemlje pomoću francuskih snaga Barkan. ; U sektoru Hombori u centru Malija deluju grupe vezane za Alkaidu, ali takodje i ekstremisti povezani sa Islamskom državom.

Mali je od 2012. u bezbednosnoj krizi i širi se ekstremizam na severu i centralnom delu zemlje i dalje na susedne Burkinu Faso i Niger. ; U nasilju ekstremista, verskom nasilju stradale su hiljade ljudi a stotine hiljada je raseljeno uprkos rasporedjivanju afričkih, francuskih i UN snaga.

Improvizovane eksplozivne naprave su jedno od glavnih oružja ekstremista protiv malijskih i stranih snaga kojima su naneli brojne gubitke. Dva vojnika iz bataljona Čada u okviru antiekstermističkih snaga Sahela G5 (Mauritanija, Mali, Burkina Faso, Niger i Čad) ubijena su 15. aprila u centru Malija tim napravama.

Bonus video:

01:57

PONOVO U STROJ?! Prošlo je DESET GODINA od ukidanja vojnog roka, a evo da li će se vratiti odlazak u armiju! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.